Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Uniswap V3 erbjuder mycket högre exponering, lägre risk för insats


Dela den här artikeln

Uniswap har avslöjat en översikt över V3 av DEX som kommer att lanseras den 5 maj, beskriven av Uniswap som “den mest flexibla och kapitaleffektiva AMM som någonsin designats.” V3 kommer också att lanseras separat på L2 Optimism-lösningen.

Användarkapitalet går nu 4000 gånger längre

Uniswap står för 20% – 25% av alla dagliga transaktioner i Ethereum-nätverket, och V2 har hanterat 135 miljarder dollar i volym året sedan lanseringen.

DeFi-användare har strömmat till DEX-jätten för att sätta sitt kapital och tjäna belöningar, och i maj kommer de att kunna öka sin exponering avsevärt med lägre nedåtrisk.

V3 introducerar koncentrerad likviditet och flera avgiftsnivåer, vilket gör det möjligt för likviditetsleverantörer (LP) att kontrollera över de prisklasser deras kapital tilldelas samt kompensation som ökar med högre risker som LP: er tar.

”Genom att koncentrera sin likviditet kan LP-skivor tillhandahålla samma likviditetsdjup som v2 inom specificerade prisklasser samtidigt som det sätter betydligt mindre kapital i fara.

LP-skivor kommer att kunna tillhandahålla kapital med upp till 4000x kapitaleffektivitet jämfört med V2, vilket ger lågt glidande handelsutförande överlägset även centraliserade börser, enligt meddelandet.

Är Uniswap V3 billigare att använda?

Med gasavgifter nära all-time highs har detaljhandelsanvändare pressats ut ur Uniswap tillsammans med alla andra Ethereum-protokoll de senaste månaderna, med individuella transaktionsavgifter norr om $ 70.

De nya uppdateringarna var mestadels inriktade på handelns genomförande och kapitaleffektivitet snarare än reducerade avgifter, eftersom avgifterna idealiskt kommer att minskas och stabiliseras av kommande skalningslösningar för Ethereum-nätverket.

I Uniswap-meddelandet anges dock att V3 kommer med “något” billigare gasavgifter tillsammans med de andra funktionerna. Transaktioner som gjorts vid L2 Optimism-distributionen kommer dock att vara “betydligt billigare!”, Enligt Uniswap-teamet. Uniswap-orakel blir också billigare och lättare att integrera.

Medan avgifterna kommer att förbli höga på historiska nivåer på kort sikt, är den nya uppdateringen ändå en spelväxlare för stakinggemenskapen.

Framsteg som dessa i Ethereum-baserade DeFi kan mycket väl stava början på slutet för konkurrerande insatser som bygger på Binance Smart Chain och andra nätverk.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

XRP riktar sig mot nya årliga toppar efter avgörande breakout

Bitcoinguide

Pussy Riot Talk NFTs inför Major Graffiti Queens Expo

Bitcoinguide

SEC får ansökan om balanserad aktie-Bitcoin ETF

Bitcoinguide