Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

UNI hoppar 50% för att bli 1: a någonsin DeFi-dappmynt i Crypto Market Cap Top 10


UNI, den inhemska token för decentraliserad kryptovalutautbyte Uniswap, har officiellt framträtt som den första någonsin DeFi Dapp-token för att göra det till listan över de tio bästa kryptovalutorna rankade efter marknadsvärde. Med en total värdering på 17,3 miljarder dollar vid presstid höll UNI platsen på CoinMarketCap som kryptovalutan med världens åttonde största marknadsvärde.

CoinTelegraph rapporterar att tokens uppgång till topp tio-listan följer en prisuppgång på femtio procent under den senaste veckan. För sju dagar sedan kostade UNI ungefär 24 dollar per pop. Vid pressen den 8 mars handlade UNI över $ 33 per token.

UNI rankas också som den näst största Ethereum-baserade tillgången som för närvarande finns, med Tether Dollars (USDT) som innehar platsen som den största Ethereum-baserade tillgången i världen.

Enligt CoinTelegraphUNI slog ursprungligen igenom de tio största kryptovalutorna i världen fredagen den 5 mars. En dag innan, den 4 mars, var UNI: s börsvärde ungefär 8,8 miljarder dollar; inom 24 timmar hade dess marknadsvärde dock ökat till 14,7 miljarder dollar. På söndagen nådde UNI-tokens en heltidshöjd på ungefär $ 34,55.

Föreslagna artiklar

Hur man väljer rätt aktiehandelsapp Gå till artikel >>

Vad orsakade UNIs astronomiska uppgång?

Det finns flera faktorer som verkar ha bidragit till UNIs senaste astronomiska uppgång. Månaden som föregick UNI: s uppgång till plats 8 på CoinMarketCap var full av rekordstora siffror när det gäller UniSwaps handelsvolym. Varje vecka i februari månad medförde det en ny rekordhög nivå för börsen; månaden avslutades med rekordhöga 31,9 miljarder dollar i handelsvolym.

UniSwaps rekordsträcka kan dock komma att stoppas. Vid presstiden var börsens sju dagars volym 25 procent lägre än den vecka som föregick den. Som CoinTelegraph påpekade representerar Uniswap fortfarande hälften av all handel med Ethereum-drivna DEX [decentralized exchanges]. ”

UNI: s marknadstak kan också ha orsakats delvis av rykten om att plattformens “V3” -uppgradering snart kan inledas. Andre Cronje, en utvecklare för Yearn Finance, påpekade på Twitter att UniSwaps ledande utvecklare, Hayden Adams, hade publicerat oftare på Twitter. Cronje sa att denna typ av beteende ofta är ett tecken på ett kommande tillkännagivande.

“När grundare / kärnbidragare börjar publicera mer aktivt på Twitter betyder det normalt att de avslutade en milstolpe och väntar på släppet, det här är” limbo-tiden “där de inte vill starta något nytt än. Jag har lagt märke till @haydenzadams efter frekvensökning ”, skrev han.

Source link

Related posts

DEX-aggregator 1-tums sänker avgifter med lansering av v3-protokoll »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Tendermint förvärvar B-Harvest, skapare av Cosmos-baserade Gravity DEX »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Tokocrypto lanserar sitt första indonesiska DeFi-projekt på Binance Smart Chain »CryptoNinjas

Bitcoinguide