Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Undersökningen visar att många finanschefer inte planerar att hålla BTC – Volatilitet som citeras som nyckelkänsla – Finance Bitcoin News


En ny undersökning av finanschefer av Gartner Finance visar att en majoritet inte planerar att hålla bitcoin som en företags tillgång. I sina svar citerar de flesta av de 77 intervjuade finansledarna bitcoins volatilitet som ett kännetecken för kryptotillgången som är ”extremt svårt att mildra.”

Bekymmerna för finanschefer

Undersökningens resultat tycks motsäga den växande känslan som många fler börsnoterade företag kommer att följa i fotspåren hos Telsa, Microstrategy och Square Inc. I ett uttalande som publicerades vid sidan av undersökningsresultaten avslöjar Alexander Bant, forskningschef vid Gartner Finance att 84% av respondenterna tror att “bitcoins volatilitet utgjorde en finansiell risk.” Förutom kryptovalutans volatilitet nämner cheferna också sex andra problemområden.

Undersökningen visar att många finanschefer inte planerar att hålla BTC - Volatilitet som anges som nyckelbekymring

Som framgår av undersökningsresultaten, citerar cirka 39% av respondenterna styrelsens riskaversion som en annan faktor som bidrar till beslutet att inte hålla BTC. Cirka 38% citerar den långsamma antagandet av kryptotillgången som en accepterad betalningsmetod eller utbyte. Regleringsproblem (32%) och brist på expertis när det gäller att hantera kryptovalutor (30%) är de näst största orsakerna till de bästa finansledarna.

Resultaten tyder ändå på att förstå effekterna av att hålla BTC på företag som Telsa och Microstrategy kommer att bli en faktor för finanschefer som kanske vill följa efter. Enligt Gartner Finance uttalande:

(Cirka) 71% av de svarande sa att en av de bästa sakerna de skulle vilja veta är vad andra faktiskt gör med bitcoin. (Ytterligare) 68% vill höra mer från tillsynsmyndigheter om bitcoin och bättre förstå riskerna med att hålla det.

Blivande köpare har inte bråttom

Under tiden visar resultaten också att 16% av respondenterna som är villiga att anta kryptovaluta som en del av deras organisations ekonomiska strategi verkar inte ha bråttom för att göra det. När det gäller de som har planer på kort sikt visar resultaten:

Fem procent av respondenterna uppgav att de skulle börja hålla bitcoin 2021, 1% sa att de skulle hålla bitcoin någon gång 2022-2023, och de återstående 9% som uppgav att de skulle börja hålla bitcoin sa att det skulle vara 2024 eller senare .

Under tiden visar undersökningsresultaten att “det var ingen skillnad i avsikt att hålla bitcoin mellan små organisationer (1 miljard dollar intäkter).” Femtio procent av respondenterna från tekniksektorn räknar med att ha den ledande kryptovalutan i framtiden. Privata företag finans chefer var mindre gynnsamma gentemot bitcoin med bara 7% sa att de någonsin skulle hålla det.

Håller du med resultaten i denna undersökning? Du kan berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Varför förutspår dessa analytiker ett Bitcoins pris till $ 80.000?

Bitcoinguide

Bitcoin Vault har officiellt anslutit sig till BTC.com

Bitcoinguide

Elon Musk uppmanar Dogecoin Whales att dumpa sina mynt – Till och med erbjudanden att betala dem – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide