Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Undersökningar indikerar flöde av stimulanskontroller till aktier, Bitcoin


Viktiga takeaways

  • Kvalificerade amerikanska medborgare med låg inkomst kommer att få 1 400 dollar i finanspolitiska stimulansutgifter.
  • Undersökningar utförda av Mizuho Securities och Bloomberg förutspår att någonstans mellan 10 och 40 miljarder dollar kan flöda till kryptovalutor.
  • Bitcoin ökade efter den sista omgången av stimulanskontroller. Betalningarna på 1 400 dollar delades ut idag.

Dela den här artikeln

Två oberoende undersökningar utförda av Mizuho Securities och Bloomberg visar att en betydande del av de $ 1 400 stimulanscheck som ska levereras till amerikanska medborgare kommer att flöda till aktier och Bitcoin.

Spendera stimulanskontroller i Bitcoin och aktier

Den amerikanska regeringen har sanktionerat 380 miljarder dollar i direkta bankinsättningar till medborgare som tjänar mindre än 75 000 dollar per år. Ett gift par med två barn i kategorin låginkomst skulle till exempel vara berättigat till 5 600 dollar i den tredje omgången av finanspolitisk stimulans sedan Coronavirus-pandemin började.

Mizuho Securities undersökte hushåll som tjänade mindre än $ 150 000, stimulansens målgrupp. De fann att 40% av respondenterna planerar att investera pengarna i aktier och Bitcoin.

En av fem svarande sa att de skulle investera 20% av sina 1400 $ i aktier eller Bitcoin. Vidare föreslog 13% att de skulle fördela upp till 80% av sina stimulanskontroller av investeringstillgångar. Dan Dovel från Mizuho skrev till sina kunder:

”Bitcoin är det föredragna investeringsvalet bland checkmottagare. Det utgör nästan 60% av de inkrementella utgifterna, vilket kan innebära 25 miljarder dollar i inkrementella utgifter på Bitcoin från stimulanskontroller. ”

Undersökningen drog slutsatsen att upp till 40 miljarder dollar kunde flöda till aktier och Bitcoin.

En annan undersökningsrapport från Bloomberg och Morning Consult, som omfattade över 2000 respondenter, fann att 20 – 100 miljarder dollar kunde flöda i lager och nästan “hälften så mycket” i kryptovalutor. Populär kryptoentusiast Alex Kruger delad resultaten på Twitter tidigare idag.

undersökningsresultat
Bloomberg-undersökningsresultat för utgifter för stimulanskontroller. Källa: Twitter

Kruger tillade att endast “10 miljarder dollar i kryptoinflöden skulle ha en betydande inverkan på priserna.”

Under den första fasen av globala avstängningar beviljade den amerikanska regeringen den första direktinsättningen på 1 200 dollar till enskilda konton i april 2020. Bitcoin har ökat över 800% sedan dess. Som jämförelse ökade NASDAQ-indexet med cirka 30%.

Bitcoin har ökat över 100% sedan lagstiftningen undertecknades för den sista $ 600-betalningen den 27 december och toppade över $ 60 000 på lördag. Majoriteten av $ 1400-checkarna slog konton tidigare i morse.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Bitcoin kommer till en amerikansk bank nära dig, säger NYDIG

Bitcoinguide

Efter VanEck, NYDIG Files Application för Bitcoin ETF

Bitcoinguide

dYdX har lanserat Layer 2 Perpetual Contracts

Bitcoinguide