Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ukrainska parlamentet godkänner en proposition som kriminaliserar människor som inte avslöjar Crypto Holdings – Reglering av Bitcoin News


Det ukrainska parlamentet verkställer sin tuffa hållning mot människor som inte avslöjar sina kryptokurrencyinnehav på skattefyllningarna. Åtgärden kommer i kölvattnet av en ny publikation som visade påstådda misstag i förklaringar från offentliga anställda.

Brottslingar kan tillbringa upp till två år i fängelse

Enligt ett officiellt dokument som släpptes av landets parlament, Verkhovna Rada, gick lagförslaget som syftar till att kriminalisera sådana förseelser med 283 röster. Förslaget syftade till att införa fängelsetider och böter för gärningsmän.

Räkningsuppgifterna visar att myndigheterna kommer att åtala dem som äger mer än 4050 dollar i icke-deklarerat kryptobestånd. Faktum är att gärningsmän kunde sitta upp till två år i fängelse, och till och med betala böter mellan 162 100 $ och 202 950 $.

I propositionen klargörs också att felaktiga uppgifter inte är undantagna från att bli riktade av myndigheterna. Ändå täcks också de som inför domstolen har gjort sig skyldiga till felaktigheter av kriminaliseringen av förslaget.

Intressant nog avslöjade Forklog ett dokument som utarbetats av en grupp av kryptoindustriledare i Ukraina, och gruppen som heter “Blockchain4Ukraine” avsåg att tvinga offentliga tjänstemän att avslöja sina kryptoplånböcker för öppenhetsändamål offentligt.

Även om Verkhovna Rada godkände lagförslaget, kommer det att återvända till kommittéstadiet för en andra behandling innan det slutgiltiga godkännandet.

Offentliga tjänstemän under myndigheternas blick

Nyligen rapporterade Bitcoin.com News att de senaste deklarationerna från ukrainska offentliga tjänstemän avslöjade en miljard dollar i pengar som de påstås äga i bitcoin (BTC).

Sergiy Petukhov, chefen för den obligatoriska inspektionsavdelningen vid National Agency for Prevention of Corruption, uppgav dock att hans kontor genomförde 250 kontroller i år, inklusive bitcoins innehav av statsanställda.

Han tillade att vissa tjänstemän hävdade att deras ansökningar hade misstag och varnade för resultaten av sådana rapporter. Vid den tiden varnade han att om de fann att uppgifterna som lämnats är felaktiga, “är detta grunden för administrativt eller straffrättsligt ansvar.”

Vad tycker du om detta lagförslag som snart kommer att godkännas i Ukraina? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Idag 11:40 EST: Första Bitcoin Elite NFT Art Drop

Bitcoinguide

Musk håller på sin Bitcoin, varför Tesla sålde 10% av sin BTC?

Bitcoinguide

Insurance Giant AXA tillåter schweiziska kunder att betala för tjänster med Bitcoin – Bitcoin News

Bitcoinguide