Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

UK Watchdog förbjuder Bitcoin-annons för ‘oansvarigt’ främjande av investeringar i kryptotillgången – Reglering Bitcoin News


Storbritanniens Advertising Standards Authority (ASA) har förbjudit Coinfloors bitcoin-reklam för ”oansvarigt” att främja investeringar i kryptotillgången. Vakthunden hävdade att kryptobörsens marknadsföringskampanj hade riktat sig till pensionärer som “osannolikt skulle veta” mycket om ämnet. ASA: s avgörande kommer efter att tillsynsmyndigheten mottog två klagomål angående annonsen.

Enligt en rapport sa ASA att det är särskilt bekymrat över annonsens användning av frasen “det är ingen mening att hålla dina pengar i banken”. Samtidigt som ASA erkänner Coinfloors försök att informera investerare om de risker som är förknippade med kryptovalutainvesteringar, men hävdar att börsens ansvarsfriskrivning, som är tryckt med småt, är “otillräcklig för att motverka det övergripande budskapet”.

Samtidigt hävdar ASA också att annonsen är “vilseledande eftersom den inte lyckats klargöra riskerna med bitcoininvesteringar.” Vakthunden angriper också annonsen för att inte vara ”socialt oansvarig” eftersom den föreslog att inköp av bitcoin var ”ett bra eller säkert sätt att investera sitt sparande eller pension.”

I sitt försvar säger Coinfloor att annonsen “representerade kundens perspektiv snarare än företagets egen syn.” Förutom att nämna att investering i kryptovalutor innebar en betydande risk, hade ansvarsfriskrivningen “fått tillräcklig framträdande” argumenterade Coinfloor. ASA bestrider dock detta och hävdar att “den lilla teckensnittsstorleken och den låga positioneringen av texten innebar att detaljerna inte hade visats tillräckligt tydligt.”

Under tiden säger Northamptonshire Telegraph, där annonsen ursprungligen dök upp, “att den inte skulle publicera annonsen igen om den inte ändrades på lämpligt sätt.”

Vad tycker du om annonsförbudet? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Advertising Standards Authority, BBC, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin-investering, BTC, Coinfloor, Crypto-tillgång, crypto exchange, Cryptocurrency, ansvarsfriskrivning, hög risk

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

USA: s regering kommer inte att tillåta att företag fortsätter att ersätta dollar med Bitcoin, varnar investeringsrådgivare – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Defi Venture XFai avslöjar likviditetsgenereringshändelse, projekt som stöds av Angel Investor Roger Ver – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Ethereums ostoppbara rally kunde svalna till $ 3 000

Bitcoinguide