Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

UBS Chief Economist säger att “Bitcoin nekas för minoritetsgrupper som har minskat onlineåtkomst” – Nyheter Bitcoin News


En chefekonom vid UBS, den största banken i Schweiz, ser ett antal problem med bitcoin. I ett försök att svara på frågan om kryptovalutan trotsar tidsgeisten, hävdar han att “bitcoin nekas de minoritetsgrupper som har minskat online-åtkomsten.”

UBS Chief Economist ser flera problem med Bitcoin

Paul Donovan, chefsekonom för UBS Global Wealth Management, publicerade en veckovisa uppdatering med titeln “Trots Bitcoin Zeitgeist?” på UBS-webbplatsen fredag ​​som beskriver ett antal problem han ser med kryptovalutan. UBS är den största banken i Schweiz.

”Det är något konstigt med Bitcoin. Bitcoin verkar specifikt trotsa tidsandan, på ett sätt som andra kryptor inte gör, ”började han och tillade:

Vissa föreslår att bitcoin är ett säkert tillflyktsort från skenande inflation. Men att kontrollera utbudet garanterar inte värde … Bitcoin har en historia av extrema prisfluktuationer.

“Vi kan inte fortsätta att leva på miljökrediter och måste bli alltmer hållbara”, fortsatte han och hävdade att “Bitcoin blir alltmer destruktivt för miljön – ju mer som skapas och används, desto värre är miljöskadorna.”

Dessutom hävdade han: ”Det finns ett globalt fokus på att minska ojämlikheten. Bitcoin har utomordentligt ojämlikt ägande. Innehav är koncentrerade bland ett litet antal människor, och dess styrning är mer plutokratisk än demokratisk. ” Ekonomen hävdade dessutom:

Politiker och ekonomer värdesätter alltmer inkludering, men bitcoin nekas de minoritetsgrupper som har minskat tillgången på nätet.

När det gäller tidsgeisten drog han slutsatsen att ”Den moderna trenden som Bitcoin omfamnar är berättelsens kraft. Berättande är mycket viktigt för Bitcoins utveckling. Annars verkar Bitcoin motsätta den moderna tidsandan. ”

Många bitcoinare gick till sociala medier för att motverka Donovans argument. Bitcoin-förespråkaren Max Keizer twittrade: ”UBS förstår inte innebörden av” Zeitgeist ”. Stod inför ett existentiellt hot från Bitcoin – när den verkliga populära tidsgeisten rör sig mot dem – slår Paul Donovan ut boomer claptrap till bankens geriatriska valkrets i hopp om att avvärja utrotning. Det fungerar inte. ” En annan Twitter-användare instämde: “Jag är inte säker på att du förstår vad ordet” zeitgeist “betyder – annars skulle du säga att Bitcoin är en integrerad del av det.”

När det gäller Donovans påstående om bitcoins minskade tillgång för minoritetsgrupper påpekade många människor hyckleriet. En annan Twitter-användare kommenterade:

Ja visst, ett UBS-bankkonto är mer tillgängligt för dessa fattiga minoritetsgrupper än en gratis bitcoinplånbok på en billig Android-telefon.

En annan betonade flera brister i Donovans påståenden, Inklusive att ”UBS kräver ett saldo på 10.000 schweiziska franker … för att ha ett öppet konto. Jag tror att människor i krypto och bitcoin håller med om att detta är ett hinder för de människor du påstår att du stöder. ”

I januari skrev Donovan att kryptovaluta har en grundläggande brist och att bitcoins fasta utbud kan orsaka kollaps av dess värde och utgifter.

Vad tycker du om Paul Donovans syn på bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Indikatorsignaler Varning för Bitcoininnehavare, tjurar se upp?

Bitcoinguide

Grayscale lanserar 5 nya trusts inkluderar LINK, BAT, FIL

Bitcoinguide

Sålde Tesla verkligen Bitcoin? Intäktsrapport visar ljus

Bitcoinguide