Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Twitter-vd Jack Dorsey får 500 000 dollar i bud för NFT Tweet


Viktiga takeaways

  • Jack Dorsey accepterar bud på den första tweet som någonsin gjorts på Twitter-plattformen.
  • Trons grundare, Justin Sun, har för närvarande det högsta budet på 500 000 dollar.
  • Nya bud måste placeras till $ 550 000 eller högre.

Dela den här artikeln

Jack Dorsey, grundaren och VD för Twitter, har börjat acceptera bud på en NFT av plattformens första tweet någonsin.

Kändisar som flockar till NFT

Tron-grundaren Justin Sun högst budande på $ 500.000. Moterbjudanden måste vara 10% av det högsta budet eller $ 1, beroende på vilket som är högst. Därför måste en ny budgivare bjuda minst 550 000 USD för att få sitt bud accepterat som det högsta budet.

Värdefulla är ett initiativ från Cent som tillåter användare att mynta, köpa och sälja sina tweets i form av ett icke-Fungible Token (NFT). NFT är en digitalt signerad och verifierad tweet som bara kan präglas en gång men kan säljas och säljas oändligt. När en försäljning har genomförts får säljaren 95% av försäljningens intäkter, medan de återstående 5% debiteras av plattformen.

Intressant nog fick Elon Musks tweet om Dogecoin ett bud på över 7000 dollar. För närvarande har Musks tar Telsa privata tweet ett bud på över $ 42.000. Denna tweet fick Musk att betala SEC en böter på 20 miljoner dollar tillbaka 2018.

I februari sålde Shark Tank-kändis och ägare till Dallas Mavericks, Mark Cuban, en av sina tweets på värderingsplattformen för nästan 1000 dollar.

NFT-vurm visar inte några tecken på att sakta ner. Kings of Leon släpper det kommande albumet som en NFT, och videospelet tungvikt Ubisoft samarbetar med den NFT-baserade spelplattformen, Sorare.

En grupp som brände Banksys originalkonst gjorde rubrikerna den här veckan. Gruppen brände inte bara Bankys konstverk utan meddelade därefter att de skulle skapa en NFT-version av den. En del av intäkterna från försäljningen av denna NFT går till välgörenhet.

Författaren hade inte krypto som nämns i den här artikeln vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Kinas chef för digitala valutaprojekt säger att “anonymitet är inte genomförbart”

Bitcoinguide

Elon Musk Tweets, Dogecoin Surges

Bitcoinguide

John McAfee åtalad av justitieministeriet

Bitcoinguide