Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Två stora hotell i turistiska spanska staden för att acceptera kryptobetalningar under krisen av Covid-19 – Nyheter Bitcoin News


Sevilla blir en kryptovänlig stad i Spanien i snabb takt, med två framstående lokala hotell som meddelar att de kommer att börja acceptera kryptobetalningar. Hotel Bécquer och Hotel Kivir har gått med i kryptovalutan genom att låta kunderna boka rum med digitala tillgångar.

Hotell får 100% av medlen i Fiat Euro

Enligt Diario de Sevilla undertecknade båda hotellen ett partnerskapsavtal med den inhemska börsen Criptan för att möjliggöra kryptobetalningsport för sina kunder. Bécquer är ett 134-rums hotell beläget på den tidigare platsen för markiserna i Las Torres medan Hotel Kivir med 31 rum ligger i stadens gamla stad.

Med båda fyra-stjärniga hotell som samarbetar med börsen har Criptan ökat sin portfölj av butiker och till och med turistföretag över hela Spanien som nu accepterar kryptos, som bitcoin (BTC), som betalningsmedel.

Alejandro Rodríguez, chef för båda hotellen, är optimistisk om den omfattande framtida antagandet av kryptor inom turistsektorn som har drabbats hårt av koronaviruspandemin:

Det är mycket viktigt att turistsektorn är en av de första som antar denna nya betalningsmetod med vad den representerar för ekonomin på internationell och nationell nivå och möjligheterna till kryptovalutor som kan användas globalt.

Enligt avtalet kommer Criptan att behandla sådana kryptobetalningar men båda hotellen får 100% av pengarna i fiat euro.

Pandemic Drive Hotels Administration för att rikta kryptoanvändare

Criptans representanter sa till Diario de Sevilla att sådan integration på hotell, som Bécquer och Kivir, följer den europeiska förordningen PSD2 om elektroniska betaltjänster, vars mål är att ”öka säkerheten i Europa, främja innovation och gynna anpassningen av banktjänster till ny teknik. ”

Rodríguez citerade också en omstrukturering av affärsmodellen för att följa de framväxande teknologierna, eftersom den ekonomiska krisen som uppstod av pandemin fick honom att tänka på att rikta sig mot nya segment.

När Sevilla blir ännu mer bekant med krypto rapporterade Bitcoin.com News i december 2020 att en kommun i Sevilla lanserade sin egen kryptovaluta, som syftar till att uppmuntra invånare och handlare att handla med den mitt i den koronavirusdrivna ekonomiska påverkan.

Vad tycker du om detta tillkännagivande? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link

Related posts

Sydkoreanska polisen Raid Crypto Exchange påstås involverad i ett marknadsföringsbedrägeri på 214 miljoner dollar – Bitcoin News

Bitcoinguide

xSigma förbereder sig för att lansera sin Stablecoin DEX med stora stödjare – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Cardanos Cfund First Capital går till israelisk Fintech Startup Coti – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide