Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Turkiet utarbetar kryptoförordning – Centralbanken säger ingen avsikt att förbjuda kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News


Den turkiska regeringen skapar enligt uppgift ett regelverk för kryptovalutor efter att två kryptobörser i landet plötsligt stoppade handeln och utreds nu för bedrägeri. Regeringen planerar enligt uppgift att upprätta en central depåbank bland andra initiativ.

  • Den turkiska regeringen arbetar med kryptovalutareglering. Bloomberg rapporterade på tisdag att “Regeringen planerar att inrätta en central depåbank för att eliminera motpartsrisk”, med hänvisning till en högre tjänsteman som är bekant med planerna.
  • Finans- och finansministeriet, kapitalmarknadsnämnden och vakthunden för finansiella brott Masak är inblandade i upprättandet av kryptoramen, förklarade publikationen och tillade att dess förberedelser förväntas slutföras inom några veckor.
  • Förutom att skapa en central depåbank överväger de turkiska myndigheterna också att införa en kapitaltröskel för kryptoutbyte och utbildningskrav för chefer vid dessa företag.
  • Dessutom bekräftade guvernören för den turkiska centralbanken, Sahap Kavcioglu, förra veckan i en intervju med lokala programföretag, Kavcioglu, att landets finansministerium arbetar med bredare regler för kryptovalutor. Guvernören tillade att banken inte tänker förbjuda kryptovalutor. Centralbanken förbjöd dock nyligen användningen av kryptovalutor som betalningsmedel.
  • Efter att centralbanken förbjöd kryptovalutor för betalningar stoppade två turkiska kryptobörser plötsligt handeln. Thodex och Vebitcoin utreds nu för bedrägeri. Sextiotvå personer har hållits kvar i samband med Thodex och fyra personer hålls kvar i förhållande till Vebitcoin.

Vad tycker du om att Turkiet utarbetar kryptoreglering? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Turkiska centralbanken överväger att bli Bitcoin depå

Bitcoinguide

Bitriver för att sälja token med 100 megawatt sibirisk gruvkraft med låg kolhalt – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Morgan Stanley gör 3 Bitcoin-medel tillgängliga för kunder – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide