Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Turkiet förbjuder användningen av kryptovalutor för betalningar


Turkiet tar sikte på kryptovalutorummet.

Turkiet förbjuder kryptobetalningar

Användning av kryptovalutor för betalningar kommer att förbjudas från och med den 30 april, har centralbanken i Turkiet (CBRT) meddelat.

Banken har infört ”förordningen om utrangering av kryptotillgångar i betalningar” för att verkställa förbudet. En artikel publicerad av den turkiska regeringens officiella tidning säger:

”Syftet med denna förordning är inte att använda kryptotillgångar vid betalningar, inte använda kryptotillgångar direkt eller indirekt vid tillhandahållande av betaltjänster och utfärdande av elektroniska pengar, och betalnings- och elektroniska penninginstitut till plattformar som erbjuder handel, förvaring, överföring eller utgivningstjänster för kryptotillgångar eller det är fastställandet av förfaranden och principer för att inte förmedla fondöverföringar från dessa plattformar. ”

Företag kommer att blockeras från att bygga produkter som använder kryptotillgångar för betaltjänster och integrerar kryptohandel och depåplattformar.

I ett pressmeddelande sa centralbanken att förbudet hade införts på grund av att kryptotillgångar inte regleras eller övervakas, deras priser kan vara flyktiga, de kan användas i olagliga aktiviteter, plånböcker kan stulas och transaktioner är irreversibla. Myndigheter har länge pekat på kryptos påstådda användning i olagliga aktiviteter som en anledning att vara försiktig med rymden – CBE: s Christine Lagarde har använt liknande argument i diskussioner om kryptovalutor nyligen.

Flytten kommer när centralbankens egen valuta, lira, står inför problem.

Liran har sjunkit i värde de senaste månaderna och uppmuntrat vissa turkiska medborgare att anta kryptovalutor som Bitcoin. Även om förbudet är en av världens hårdaste hållningar mot krypto hittills, kommer det inte att helt blockera medborgarna från att få exponering för Bitcoin och andra tillgångar: de får fortfarande handla på börser.Source link

Related posts

Ampleforth lanserar styrningstoken, påståenden öppna nu

Bitcoinguide

Sotheby’s tillkännager kommande försäljning med NFT Artist Pak

Bitcoinguide

Bitcoin, Ethereum gör nya heltidshöjder

Bitcoinguide