Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Trots Deep Plunge fortsätter Bitcoin Exchange-reserverna att avta


Efter en rekordhelglikvidation studsade Bitcoin-priset tillbaka över $ 57 000 och fick tillbaka cirka $ 3000. 14:21 GMT på måndagen handlades myntpriset till 56 367 $, med en vinst på 2,32% under det senaste dygnet.

Söndagshösten såg cirka 9,79 miljarder dollar ut ur långa positioner och blev “rekt”, vilket gjorde helgens höst till en av de största likvidationshändelserna i hela kryptos historia.

Historiska likvidationer Skicka priser som faller på hashfrekvensen FUD

Försäljningen har tillskrivits flera FUD inklusive Coinbase-grundare som säljer sina aktier till den senaste nedgången i Bitcoin-hashfrekvensen. Marknaden verkar dock gradvis återhämta sig och analyser på kedjan visar att tjurkörningen är långt ifrån över.

Kryptoanalytiker, Jeff Dorman, noterade på Twitter igår:

Dover Wan påpekade att Bitcoin-priset har fortsatt att handlas i intervallet över $ 58K i nästan två månader nu och trots att valutareserverna har minskat med 12%.

Även med en sådan djup försäljning verkar det som om utflödena fortsatte. Binance-börsen registrerade ett av de högsta utflödena av Bitcoin dagen för försäljningen.

Coinbase Pro-utflöden, som har kallats den mest haussignalen någonsin, fortsätter att monteras. BTC lämnar plattformen med en hastighet på cirka 10 000 eller mer per vecka varje vecka sedan tjurmarknaden började.

bitcoin-prisdykning btc

A sharp selloff over the weekend liquidated almost $10 billion in longs | Source: BTCUSD on TradingView.com

Bitcoin Bull Run är inte över

Sedan den nuvarande tjurkörningen började har Bitcoin visat ett liknande mönster av “ett steg framåt, två steg bakåt.” Kungskryptovalutan har konsekvent upplevt en skarp korrigering efter varje ny ATH. Efter korrigering har den tillbringat 3-4 veckor i konsolidering.

Förra veckan nådde Bitcoin-priset ett nytt rekordhögt värde på 64 683 dollar. Vid helgen ledde likvidationen av positioner med hög skuldsättning till att priset sjönk. Handlare kan ha varit överhävda på grund av förväntningar på ökade priser runt lanseringen av Coinbase Global-notering på Nasdaq.

Relaterad läsning | Bearish Bitcoin Chart Bulls vill definitivt inte se

Bitcoin Futures Open-räntan berörde en annan hög som indikerar stark efterfrågan på den bästa kryptovalutan. Många analytiker tvingas förklara starten på en björnmarknad vid olika tillfällen eftersom myntet fortsätter att störta. Emellertid har Bitcoin snabbt återfått sitt pris och steg till en ny höjd varje gång.

Avvecklingen under helgen har definierats som en hausseartad händelse då svaga händer lämnar marknaden. Men tills Bitcoin-priset återvinner det nuvarande rekordhögt, kan investerare vara mycket nöjda med att köpa doppet mer än de en gång var.

Smarta pengar köper doppet, därav lämnar BTC-börserna. Men du då?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.com

Source link

Related posts

Bitgesell, det nya digitala guldets första halvering har just hänt

Bitcoinguide

Major Venezuelan Aviation Academy möjliggör Bitcoin-betalningar i takt med att Crypto Adoption fortsätter att stiga i landet – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide

BNY Mellon-rapporten jämför Bitcoin och guld, säger studien “Guld är den enda globalt accepterade valutan” – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide