Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Treasury Yields, räntor, $ 1,9 T stimulans – Vad betyder det för BTC?


Bitcoin (BTC) nådde en ny heltidshöjd förra lördagen den 13 mars med en övergång på 61.680 dollar. BTC kunde dock inte upprätthålla nivåer över $ 60 000 under resten av veckan. Det gled kort under $ 54 000 på tisdag och har sedan återhämtat sig till nästan $ 58 000 vid presstid.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2020 – Få det att hända!

Räntorna på statskassan stiger och räntorna förblir låga

Ett antal analytiker tillskriver den korta stigningen över $ 60 000 med passagen av den så kallade “American Rescue Plan” den 10 mars. Lagförslaget innehöll planer på att fördela cirka 1,9 biljoner dollar i stimulansbetalningar över USA: s ekonomi. Tjänstemän vid den amerikanska centralbanken har också uttryckt att de förväntar sig att hålla räntorna nära noll fram till minst 2024. Båda faktorerna har orsakat oro för att inflationen i USA är relativt nära.

Enligt Coindesk tändes också oro över inflationen av en markant ökning av den 10-åriga avkastningen på statsobligationer. Siffran översteg 1,75% för första gången sedan januari 2020, två månader innan pandemin började. Medan högre avkastning på långfristiga amerikanska statsobligationer kan signalera en ökning av investerarnas förtroende, kan de också vara en signal om oro över stigande inflation.

Kapitalmarknaderna tycks återspegla sådana farhågor. Eftersom den 10-åriga avkastningen på statsskuldsnoter nått sin högsta punkt på över ett år var Bitcoin inte den enda tillgången som tappade ångan.

Financial Times rapporterade igår att “den tekniskt tunga Nasdaq Composite stängde dagen 3 procent lägre, den värsta dagen på fyra veckor.” Bloomberg rapporterade att eftersom ”lager sjönk från rekordhöjder”, sjönk ”oljepriset med 8 procent.

Dessutom visade statsobligationer som förfaller på 30 år också tecken på förändring på torsdagen. Deras avkastning steg till sin högsta nivå sedan januari 2020 med en ökning med 0,05 procentenheter till totalt 2,47 procent.

Efter ett möte i Federal Open Market Committee på onsdagen sa Federal Reserve-ordförande Jerome Powell att han anser att det inte finns något behov av att driva tillbaka mot stigande statsräntor.

“Den inställning av penningpolitiken vi har idag anser vi vara lämplig”, sa Powell. “Vi tror att våra tillgångsinköp i sin nuvarande form – det vill säga över hela kurvan, 80 miljarder dollar i statsobligationer, 40 miljarder dollar i pantlån, netto – vi tror att det är rätt plats för våra tillgångsköp.”

Bitcoin som en ”säkring mot inflation”

Ändå verkar Powells ord inte ha lindrat oro över den stigande tidvattnet för möjlig inflation.

Medan Bitcoin ökade över $ 60 000 förra veckan, verkar förväntningarna på vad den amerikanska räddningsaktstimuleringen skulle göra för BTC-priset ha fallit något platt. När allt kommer omkring beskrivs Bitcoin alltmer som en ”häck mot inflationen” – borde det inte gå bättre än någonsin?

Enligt CoinDesk är Bitcoin kärnan i två motsatta krafter.

Å ena sidan är investerare som, ja, tror att Bitcoin är ett medel för kapitalbevarande inför USD-inflationen. Å andra sidan är det dock investerare som fortfarande ser BTC som en riskinvestering. Eftersom avkastningen på statsobligationer har varit högre de senaste veckorna tror vissa analytiker att det är mer sannolikt att investerare väljer dem framför riskfyllda tillgångar, som Bitcoin.

“Stimuleringsräkningen” droger “kryptomarknaden.”

Ändå tror ett antal analytiker att det bara är en tidsfråga innan stimulans kontanter börjar ta sig in i Bitcoin – särskilt om världens centralbanker fortsätter att pumpa marknader med stimulans kontanter.

Giacomo Arcaro, en känd “tillväxthacker”, investerare och kryptoentreprenör, berättade för Finance Magnates att “stimulusräkningen” droger “kryptomarknaden.”

”Det var en spik, men det var tillfälligt: ​​det förkortade vägen till $ 60 000, och jag

Giacomo Arcaro: Growth Hacker, Investor & Crypto Entrepreneur.

prognostiserar att vi kommer till $ 60K igen mycket snart och stadigt, ”förklarade Arcaro.

Arcaro tror starkt på Bitcoin som en säkring mot inflation: “vi talar om 1,9 biljoner dollar”, sa han. Han tror att “det är uppenbart att det måste vara någon form av inflation, och när det finns inflation är det enda sättet att inte förlora pengar att investera i guld eller i” Crypto Gold “, och detta betyder Bitcoin eller Ethereum.”

Aaron Rafferty, VD för den decentraliserade finansfonden RF Capital, berättade för Finance Magnates att stimulansen “har haft en kraftfull effekt på Bitcoin och kryptomarknaderna som helhet men det är inte denna stora engångshändelse som vissa människor förväntar sig.”

”Människor får sina checkar i förskjutna utgåvor över olika banker. Resultatet av detta som vi ser är mindre pumpar, som den 17 mars, där Bitcoin och olika tillgångar pumpade 10% dagligen när 90 miljoner amerikaner fick sin stimulans. ”

”Priset på en stimulanscheck på 1200 $ som erhölls den 15 april 2020 skulle nu vara värt 10 400 $ den 17 mars 2021 om den investerades i bitcoin. Med tanke på detta, tänk dig dessa vinster för att fortsätta driva marknaden framåt på sommaren när fler människor vill investera sina checkar i mer spekulativa tillgångar, men det kommer inte att vara den sensation över natten som människor tänker. ”

“Explosiviteten hos institutionellt intresse för detta utrymme just nu är utan motstycke.”

Faktum är att Bitcoins resa framåt på kort sikt kan se några fler upp- och nedgångar innan det ser meningsfull fart över $ 60K.

Matt Blom, försäljnings- och handelschef för kryptovalutaföretaget EQUOS, berättade för CoinDesk att ”$ 57 400 är fortfarande vår centrala plats.”

Aaron Rafferty, VD för den decentraliserade finansfonden RF Capital.

“Om bitcoin förblir över denna nivå, kommer tjurarna att känna sig glada att utforska och driva priserna uppåt, med $ 60,780 målet”, skrev han. Men misslyckande att klättra förbi denna punkt kan leda Bitcoin så lågt som $ 53 360.

Sammantaget kan $ 53 000 inte vara så dåligt – trots allt var $ 53 000 Bitcoins heltidshöga för mindre än en månad sedan. Dessutom tror vissa analytiker att institutionell köp av Bitcoin håller på att nå en böjningspunkt.

Föreslagna artiklar

YOONIT: En central lösning för valutamäklare (del 1) Gå till artikeln >>

”Explosiviteten av institutionellt intresse för detta utrymme just nu är utan motstycke,” skrev marknadsanalytiker och investerare Joseph Young på Twitter. Young hänvisade till nyheter som ursprungligen rapporterades av Asiae i Sydkorea som publicerades på Naver News fredagen den 19 mars att Morgan Stanley ryktas att han bjuder på Bithumb. Bithumb är Sydkoreas största krypto- och bitcoin-utbyte, värderat till cirka 2 miljarder dollar.

”Strong-handed” investerare har köpt BTC från “svaghänt” säljare

Dessutom skrev Bitcoin-analytiker Willy Woo på Twitter att det sedan mars 2020 har skett en “brant och fortsatt” leveranschock av Bitcoin “synkroniserad [with] USD-utskrift ”sedan mars 2020.

Enligt Woo är detta bevisat av en ökning av “spekulativa lager på börser.” Faktum är att mängden har tömts ganska konsekvent under de senaste 12 månaderna. Med andra ord har mängden BTC som förvarats på valutakonton varit relativt låg, en indikation på att BTC-hodlers inte planerar att sälja sina mynt när som helst.

Woo tror också att när mängden Bitcoin som hålls på börser har minskat stadigt, har amunen för Bitcoin ”som innehas av spekulativa” svaga händer ”tömt. Med andra ord har investerare som är mer benägna att sälja sin Bitcoin faktiskt sålt det. Men de “starka hand” -investerarna som har köpt Bitcoin är mycket mindre benägna att sälja den i framtiden.

Woo tror att “det som händer är att amerikanska institutioner och högförmögenheter (HNWI) hämtar upp tillgängliga mynt från svaga händer och låser det som starka HODLers som svar på monetär inflation”, sa han. Han pekade på “Coinbase BTC-leverans som släppte en klippa” som bevis på amerikansk institutionell köpaktivitet.

“Det här är naturligtvis galet hausseartat”, skrev han. ”Starka händer har köpt varje dopp som har drivit priset kraftigt uppåt sedan Q4 2020.”

Ett viktigt år framöver

Vissa analytiker håller med om att eftersom Bitcoin har fortsatt att växa, spelar det en allt viktigare roll på global skala.

@DocumentingBTC, ett Twitter-konto som publicerar viktiga historiska händelser i Bitcoins livscykel, publicerade en tweet som jämför två Reuters-rubriker med texten “#Bitcoin har gått in i det geopolitiska scenen.”

De två första rubrikerna i fråga “Indien föreslår kryptovalutaförbud, straffar gruvarbetare, handlare,” den andra, “Pakistanska provinsen planerar att bygga pilotgrupper med kryptovaluta.”

Huruvida Indiens kommande uppsättning kryptovalutaregler kommer att räcka för att utgöra ett ”förbud” återstår att se. Emellertid verkade tweeten innebära som om en ny geopolitisk klyfta skulle kunna bildas mellan nationer som omfamnar Bitcoin och kryptovalutaekonomin och de som inte gör det.

Naturligtvis kommer digitala valutor sannolikt att spela en viktig roll i framtiden för den globala ekonomin, även om de bara manifesteras som statliga centralbankers digitala valutor (CBDC).

I Förenta staternas Federal Reserve-ordförande Jerome Powell har faktiskt förklarat utforskningen av en så kallad “digital dollar” som ett “högprioritetsprojekt.” Tala inför House Financial Services Committee den 24 februari, Powell sa att 2021 kommer att bli “ett viktigt år” i skapandet av en amerikansk centralbank digital valuta. Håll dig uppdaterad.

Source link

Related posts

Conflux arbetar med OKExChain för att hjälpa DeFi-projekt att komma in på den kinesiska marknaden »CryptoNinjas

Bitcoinguide

ProximaX: s blockkedjedrivna mobilplånbok med vit etikett »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Blockchain.com fullbordar $ 300 miljoner serie C ledd av DST Global Partners, VY Capital och Lightspeed »CryptoNinjas

Bitcoinguide