Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Treasury Management Firm säger finansdirektörer undviker risk, Bitcoin kommer inte att bli företagsfordon


Om du behöver försäkran om hur tidigt du är i Bitcoin, gå till Fortune.com. De intervjuade verkställande direktören för Treasury Partners, Jerry Klein, för att ta reda på om företag tänker på Bitcoin som en värdebutik. Kort svar, “Ingen av våra kunder har uttryckt intresse för Bitcoin.” Bra att veta. Men låt oss utforska vidare.

Relaterad läsning | Stone Ridge’s 10k Bitcoin Bet visar förändrad känsla för företagsamerika

Artikeln börjar med alliteration och oärlighet:

Den ledande kryptovalutan hittills erbjuder praktiskt taget inga praktiska användningar.

Är implikationen här att till exempel omedelbar förmögenhetsöverföring inte är tillräckligt praktisk? Vi konsulterade den länkade artikeln för att ta reda på exakt vad författaren menade. Det börjar med:

“I själva verket har Bitcoin floppat som ett medel för att köpa saker, och det misslyckades i sitt första stora test som en säker hamn under det senaste årets börskrasch.”

Åh ja? Låt oss be folket med starka händer som höll fast vid sin Bitcoin fram till idag. Är de inte nöjda med Bitcoins prestanda? Det är turbulens, men hamnen är säker. Och om den andra punkten. ingen vill vara nästa person som betalar 10 000 BTC för två pizzor. Bitcoin är och kommer att vara i prisupptäcksfasen under överskådlig framtid. Att köpa saker med det är inte en prioritet.

BTC-pristabell, det senaste året - TradingView

BTC price chart for the last year on KuCoin | Source: BTC/USDT on TradingView.com

Men låt oss komma tillbaka till företagets kontanter

Enligt Klein består hans kunds portföljer vanligtvis av tre typer av investeringar: statsobligationer, penningmarknadsfonder och företagsaktier. Klein hävdar att deras prioriteringar är säkerhet och likviditet, och att risken är utesluten. Dessutom fortsätter artikeln, ”företag vill undvika att äga tillgångar som riskerar till och med den minsta värdeförlusten.

Åh ja? Devalverar inte Fiat-valutan i USA med en årlig kurs på 15%? Innebär inte det en egen risk? För att driva poängen hem, låt oss citera pionjären för att visa Bitcoin i företagets balansräkning. MicroStrategys VD Michael Saylor nyligen sa till Time tidskrift:

”Om du ska fatta ett rationellt investeringsbeslut idag, oavsett om du är en fastighetsinvesterare, en aktieinvesterare, en obligationsinvesterare eller bara en löntagare eller om du är kassör, ​​måste du uppskatta monetär expansion de närmaste åtta åren. Vi vet att det finns ett åtagande att göra underskott, och vi vet detta åtagande att stimulera. ”

Det betyder att den amerikanska regeringen skriver ut pengar som om det inte finns någon morgondag. Och kommer att vara under överskådlig framtid.

Relaterad läsning | Det är därför som alla företag ska köpa Bitcoin, säger Square CFO

Du är tidig för Bitcoin

Bland kryptosamhället finns det en rädsla för att ankomsten av MicroStrategy, Square och Tesla betyder att det är företagets tid. Att det försprång som Bitcoin gav de små människorna är över. Fortune.coms attityd när hanterar ämnet antyder att kryptosamhället kan ha fel. Stora institutioner har ingen aning om vad som händer. Du har förmodligen mer tid att stapla dessa Sats.

Och det är bra.

Featured Image by Josh Hild on Unsplash - Charts by: TradingViewSource link

Related posts

Cardano (ADA) Death Cross stavar bekymmer trots bullish “Mary” gaffel

Bitcoinguide

Hur Ethereum överträffade Bitcoin med 250% sedan starten

Bitcoinguide

Bryan Legend och DeFi går tillsammans som lager och obligationer

Bitcoinguide