Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Travel Giant Webjet (WEB: ASX) går in i krypto genom en aldrig tidigare skådad $ 4,1 miljoner affär med LockTrip.com – Sponsrade Bitcoin News


Australiensbaserade superbrand Webjet erkänner värdepotentialen för blockchain-start LockTrip och går med i sitt uppdrag genom att säkra rättigheterna för upp till 51% av aktierna i vad som är en unik affär för blockchain-utrymmet.

Sammanfattning av artikeln

 • Resebranschledaren Webjet Limited investerar upp till 8,3 miljoner dollar i LockTrip
 • Själv verkställande direktör för Webjet-gruppen, John Guscic och direktör för företagsutveckling, Lynne Oldfield, kommer att ingå i LockTrips styrelse
 • Webjet för att integrera LockTrip.com Marketplace och LOC-ekonomin i deras OTA-webbplatser (Online Travel Agency) i Australien och Nya Zeeland
 • Webjet och LockTrip för att utforska möjligheten att migrera bokningsverifieringssystemet “Rezchain” till Hydra Chain

Webjet (WEB: ASX), med huvudkontor i Melbourne (Australien), har meddelat att det kommer att gå in i kryptorummet genom ett strategiskt äktenskap med den blockchainbaserade resemarknaden LockTrip.com. Förutom sitt produktutbud upp till 60% besparingar jämfört med traditionella bokningssidor, LockTrip är också känt för att utveckla och lansera det snabbt växande Hydra blockchain, specialiserat på att föra verkliga företag i kedjan.

Introduktion till Webjet

Webjet är världens näst största leverantör av boende till resebranschen genom sin WebBeds-division. I sina flera grossistvarumärken för B2B levererar företaget mer än 44 000 kunder världsomspännande lager och har sin närvaro i mer än 50 länder. Detta inkluderar en bred profil av företag som resebyråer, resebyråer online och andra grossistleverantörer.

Inventory levererar varumärken som ägs av Webjet är:

 • Världens resmål (DOTW)

Förutom utbudet av grossistlager dominerar Webjet också OTA-marknaden i Australien och Nya Zeeland via detaljhandeln https://www.webjet.com.au/ och https://www.webjet.co.nz/. Företaget är noterat på den australiensiska börsen och handlas för närvarande till en värdering på över 2 miljarder dollar och har registrerat en total volym / bokningstransaktionsvolym på AU $ 3 miljarder för 2020.

Ju mer betydelsefullt det är att se en sådan jätte- och branschledare gå med i kryptorummet genom det välkända och etablerade blockchain-baserade företaget LockTrip och dess LOC-token.

”Äktenskapet”, som det heter av Nikola Alexandrov, VD och grundare av LockTrip, är unikt strukturerat. Han kommenterar:

”LockTrip / Webjet-affären är ett bevis på hur traditionella tekniska giganter ser möjligheter inom blockchain-teknik. Bland de flera synergierna är kanske den mest unika funktionen i affären Webjets åtagande att integrera LockTrip-marknaden på OTA-webbplatser. Om detta villkor är uppfyllt skulle LOC-ekonomin bli överdriven av den befintliga verksamheten hos ett globalt supermärke som har miljontals aktiva användare. Detta gör affären utan motstycke i blockchain-utrymmet. ”

Överladdning av LOC-ekonomin

Enligt whitepaper från LockTrip resulterar varje bokning på marknaden i att LOC-token köps från börser och permanent bränns, vilket uppgår till 3% av bokningsvärdet. Det fasta utbudet på mindre än 18,6 miljoner LOC gör det därför till en deflationsekonomi. Utöver detta är det också möjligt att betala för resebokningar direkt med LOC för att dra nytta av de billigaste priserna på marknaden.

Affären försöker nu utöka LOC-brännmekanismen mot de ledande OTA-varumärkena för Webjet i Australien och Nya Zeeland och därmed fånga ekonomin på tre distinkta resemarknader. Om integrationen är framgångsrik skulle detta vara ett massivt steg för kryptoindustrins utveckling mot verkliga världsföretag.

Enligt tillkännagivandet kommer LockTrip.com som resemarknad och varumärke att fortsätta att expandera mot den globala marknaden och tillåta användare över hela världen att spara upp till 60% på sina resebokningar genom att skära ut mellanhänder och uppdrag.

När det gäller deras investeringsbeslut säger John Guscic, vd för Webjet:

”Vi tog först kontakt med LockTrip-grundarna i början av 2019 för att dela åsikter om blockchain, med tanke på Webjets blockchain-resa med Rezchain. Från det inledande samtalet blev vi imponerade av hur grundarna närmade sig att lösa de välkända utmaningarna för en offentlig blockchain och kände att de hade en spelförändrande möjlighet att använda blockchainens grundläggande funktioner för att förbättra hotelldistributionslandskapet

Han fortsätter sedan:

”Efter att ha identifierat den spännande potential som Locktrip och Hydra kan erbjuda, började vi utforska en djupare relation, vilket har resulterat i dagens tillkännagivande. Vi är glada över att vara ombord med LockTrip-grundarna som erbjuder innovation både för resekonsumenter och leverantörer ”

Potentiell migration av Rezchain till Hydra Chain

Synergierna i affären sträcker sig långt utöver LOC-ekonomins integration med Webjet OTA. Förmodligen kan det viktigaste inslaget i affären vara migrationen av Rezchain-bokningsverifieringssystemet till Hydra blockchain.

Webjet har investerat i sina egna kommersiellt livskraftiga blockchain-baserade projekt märkta Rezchain, som syftar till att förhindra dataöverensstämmelse mellan olika leverantörer och mellanhänder. Rezchain är en privat blockchain, med 100% centraliserade noder och är fullt fungerande när vi talar. Denna kritiska infrastruktur kan nu migreras till den decentraliserade infrastrukturen i Hydra-kedjan.

Enligt MasterPlan handlar LockTrips långsiktiga uppgift om att lösa brådskande problem inom resebranschen när det gäller dataöverensstämmelse, fragmenterade leverantörsrelationer och ineffektiv distribution.

”Det här är exakt de kärnproblem som vi vill lösa genom att starta LockTrip. Till en viss grad försökte Rezchain också ta itu med samma problem som LockTrip identifierade. Att gå med våra krafter genom ett äktenskap med Webjet var det logiska. ” säger Nikola Aloxandrov.

Det långsiktiga målet för LockTrip är att lansera en distribuerad databas för reselager, som kan lösa många av de problem som beskrivs ovan. Utvecklingen av Hydra-kedjan hade också det centrala syftet att tjäna detta långsiktiga mål, eftersom det kommer med alla byggstenar som behövs. Några av dessa är:

 • Fasta transaktionsavgifter i $ USD
 • Skalbarhet på plånboksnivå (parallell bearbetning av transaktioner gör att en enda plånbok kan behandla hundratals transaktioner per block)
 • Skalbarhet på nätverksnivå med en elastisk transaktionskapacitet på upp till 540 TPS
 • Stöd för turing-kompletta smarta kontrakt
 • Gas royalty för smarta kontrakt skapare
 • Lager två lager för större datamängder

Tidigare i år lanserades Hydra som en blockkedja som erbjuder verkliga företag en plattform för att gå med i kryptorummet. De fasta transaktionsavgifterna och gas royalty för företag nämndes som nyckelfunktioner.

Lynne Oldfield, chef för företagsutveckling på Webjet, kommenterar:

”Offentliga blockkedjor är vanligtvis långsamma, resurs hungriga och har oförutsägbara priser. med lanseringen av Hydra-kedjan erbjuder grundarna av LockTrip en robust, skalbar plattform för äkta kommersiella applikationer och vi är glada att investera med dem när de växer denna möjlighet ”

Om integrationen lyckas skulle Rezchain vara det tredje verkliga företaget som bygger på Hydra. Bortsett från Rezchain och LockTrip har ett tredje projekt med namnet Evedo (EVED-token) också meddelat att det kommer att migrera från Ethereum till Hydra senare i år. Evedo syftar till att revolutionera evenemangsbranschen genom att ansluta parter direkt med varandra och ta bort uppdrag däremellan.

Den största långsiktiga potentialen för affären mellan LockTrip, Hydra och Webjet ligger i slutspelsscenariot:

Tokenisering av reseinventering och därmed anslutning av olika leverantörer, hotell och marknadsplatser via en globalt tillgänglig distribuerad resedatabas.

Detta är en massiv vision som kan orsaka enorma ekonomiska förändringar i branschen. Det återstår att se om laget kommer att kunna uppnå det. Resebranschen online växte till mer än 700 miljarder dollar 2019. Att störa en sådan massiv bransch kommer säkert inte att ske över natten. Men med Hydra har de byggt de verktyg som behövs för att göra det möjligt. Och med sin nya partner till Webjet, som är den näst största reseleverantören i världen, har de nu också makten att dra igång den.

LockTrip Telegram Community

Hydra Telegram Community


Detta är ett sponsrat inlägg. Lär dig hur du når vår publik här. Läs ansvarsfriskrivning nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Världens fjärde äldsta auktionshus Sotheby’s ansluter sig till NFT-ekosystemet med en mystisk konstnär – Bitcoin News

Bitcoinguide

Ryska anti-penningtvättande organ kommer att övervaka krypto-till-fiat-transaktioner, säger officiell – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Norsk oljemilliardär säger att BTC kan vara värd miljoner dollar vardera – sätter likvida företags tillgångar i Bitcoin – Bitcoin News

Bitcoinguide