Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Transaktionsavgifter för Dogecoin överträffar Litecoin och Bitcoin Cash


Viktiga takeaways

  • Shema-kryptovalutan med temat Shiba-Innu har börjat konkurrera med Litecoin och Bitcoin Cash.
  • De totala transaktionsavgifterna på DOGE har överträffat LTC och BCH.
  • Medan Dogecoins inflationstokenomik sannolikt kommer att begränsa den långsiktiga tillväxten, kan kortsiktiga uppgångar komma.

Dela den här artikeln

Dogecoin-gruvbelöningar tillsammans med transaktionsvolymer är nu jämförbara med dem som finns i Litecoin och Bitcoin Cash.

Dogecoin vs. Litecoin och Bitcoin Cash

Dogecoin har snabbt uppnått den 13: e positionen i börsvärde. DOGE-token har ökat med 1800% sedan årets början.

DOGE loggade majoriteten av sina prisvinster den 28 och 29 januari, eftersom GameStop-hype och en tweet från Elon Musk pressade token till nya all-time-toppar.

dogecoin-pris
DOGE / USD dagligt prisdiagram. Källa: Trading View

Gerald Votta, kommunikationsdirektören vid kryptomarknadsforskningsföretaget Quantum Economics diskuterade viralrörelsen bakom mememyntet med Crypto Briefing.

“Kraften i meme har skapat värde, och att hundens ansikte är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som har visat sig vara viral gång på gång,” sa Votta.

Stöd från Elon Musk har lagt mycket trovärdighet till kryptovalutan. Faktum är att kedjestatistiken för DOGE har förbättrats avsevärt och konkurrerar med ledande betalningsprotokoll i Litecoin och Bitcoin Cash.

Gruvdrift är mer lönsamt

Myntets totala dagliga avgifter har hoppat från $ 1000 till $ 27 000, vilket tjänat gruvarbetare som är jämförbara med dem som ses i Litecoin och Bitcoin Cash. Det stigande priset på Dogecoin innebär att gruvarbetare tjänar mer i avgifter.

Transaktionsavgiften i nätverket är 1 DOGE per 1 Kb-transaktion. I skrivande stund var Dogecoins genomsnittliga transaktion 0,15 dollar. I jämförelse är medelvärdet av Litecoin- och Bitcoin Cash-transaktioner 0,05 respektive 0,0035 dollar.

Ökningen i nätverkets totala avgifter kom på bekostnad av skyhöjande priser de två dagarna i januari. Diagrammet nedan visar den förändringen på en logaritmisk skala, vilket minskar den skenbara storleken på Dogecoins stigande avgifter.

dogecoin-lön
Totala avgifter på Dogecoin (gul), Litecoin (grå), Bitcoin Cash (blå). (Loggskala) Källa: Coinmetrics

Vidare kör Dogecoin på sammanslagen gruvdrift, dvs som en biprodukt från Litecoin gruvarbetare. Högre lönsamhet främjar tokens gruvekosystem. Det finns dock en stor nackdel med DOGEs tokenomics.

För att kompensera för de låga avgifterna finns en blockbelöning på 10 000 DOGE. Denna ekonomiska kompromiss har gjort tillgången på DOGE obegränsad och den nuvarande inflationen är 4,1%.

Transaktionsvolymer för Dogecoin

Den totala volymen USD som överförs dagligen är för närvarande jämförbar med Litecoin på cirka 100 miljoner dollar.

DOGE: s prisstegring i januari gjorde att överföringsvolymen ökade från mindre än 10 miljoner dollar till en topp på 1,4 miljarder dollar.

dogecoin cm
Dagligt överföringsvärde på kedjan i USD DOGE (gul), LTC (grå), Bitcoin Cash (blå). (Linjär skala) Källa: Coinmetrics

Som jämförelse är den 90-dagars genomsnittliga transaktionsvolymen på BCH 825 miljoner dollar.

Skillnaden mellan Bitcoin Cash-avgifter och överfört värde tyder på att BCH behandlar stora volymtransaktioner. Å andra sidan verkar Litecoin och Dogecoin användas för små överföringar. Votta föreslog att det är osannolikt att Doge kommer att komma över BCH: s börsvärde.

Kompromissen med inflationen för att belöna gruvarbetare har också minskat dess inneboende värde. Votta tillade att Dogecoin sannolikt inte kommer att “komma över Litecoin på grund av sin brist och hastighet.”

Tokenomics av ​​Dogecoin gör kryptovalutan lämplig för tips, spelkrediter och mikrobetalningar.

Ändå är känslorna kring Dogecoin ganska positiva och stöds av den pågående kryptotjurmarknaden. Medan valutan kanske saknar långsiktig tillväxtpotential kan den kortsiktiga tekniska synen på kryptovalutan vara redo att klättra högre.

Votta tillade, “utvecklare börjar bygga nya applikationer på grund av den senaste synligheten.”

Ekosystemutvecklingen av Dogecoin kräver utveckling av gruvekosystem tillsammans med ett dedikerat utvecklingslag för att fixa buggar och släppa uppdaterad Dogecoin-nodklientprogramvara som Bitcoin och Litecoin. Betalningsadoption skulle också hjälpa projektet, med ett företag som hittills antagit DOGE.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Tezos lägger till stöd för privata transaktioner och DeFi-kontrakt

Bitcoinguide

Microsofts ION Identity Layer för Bitcoin är nu live

Bitcoinguide

Chinese Car Titan Geely tillkännager flyttning till Blockchain

Bitcoinguide