Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Tokenizing the Real Economy in Europe With a First-Mover Advantage – Sponsrade Bitcoin News


I april lanserar Smartlands en alternativ investeringsplattform för att köpa och sälja tokeniserade aktier i verkliga tillgångar. Plattformen, byggd på Stellar open source-nätverk, kommer först att fokusera på att utfärda säkerhetstoken som representerar en serie högavkastande fastighetsannonser baserade i Ukraina.

Smartlands nya plattform revolutionerar den reala ekonomin i Östeuropa

Hur kunde blockchain-teknologin revolutionera den reala ekonomin?

Ett av de mest spännande svaren ligger i att låsa upp likviditet. Tänk på detta: Det uppskattade värdet av tokeniserbara fastigheter världen över är mer än 270 biljoner dollarmedan andra verkliga tillgångar – som företag, skulder och jordbruksföretag – placerar summan mycket högre.

Men det äldre finansiella systemet medför problem.

På grund av reglerande och tekniska hinder har det varit svårt för ägare av verkliga tillgångar att dra nytta av deras fria kapital för andra möjligheter. Under tiden har majoriteten av investerarna missat fördelarna med att investera i den reala ekonomin, som att skydda sitt kapital från inflation.

Smartlands överbryggar detta gap. Genom att använda blockchain-teknik för att låsa upp likviditet i traditionellt illikvida tillgångar gör Smartlands det möjligt för investerare och tillgångsägare att få tillgång till det enorma värdet som finns i den reala ekonomin.

Lagets första stora prestation kom 2019 med en pilot Security Token Offering (STO) för ett studentboende i Nottingham, Storbritannien Smartlands samlade tillräckligt med kapital från privata investerare för att köpa 30% av Winrise One Limited, företaget som äger fastigheten, medan de återstående 70% innehades av den ursprungliga utvecklaren.

Pilotprojektet var en framgång – det fungerade inte bara som ett bevis på konceptet för Smartlands-plattformen utan skapade också historia genom att bli den första tokeniserade fastigheten i Storbritannien

Nu tar Smartlands sitt nästa stora steg mot att symbolisera den reala ekonomin.

Smartlands plattformslansering

I april lanserar Smartlands en alternativ investeringsplattform för att köpa och sälja tokeniserade aktier i verkliga tillgångar. Plattformen, byggd på Stellar open source-nätverk, kommer först att fokusera på att utfärda säkerhetstoken som representerar en serie högavkastande fastighetsannonser baserade i Ukraina.

Med hjälp av plattformen kommer ägare av högkvalitativ fastighet att kunna utfärda Security Token Offerings (STO) till investerare. Investerare från hela världen kan sedan köpa de tillgångsbaserade tokens och handla dem på en sekundär marknad, vilket ger ett säkert sätt för investerare att dra nytta av fraktionerat ägande av fastigheter.

En fördel för första gången i Ukraina

Smartlands är unikt positionerat för att lansera en sådan plattform. Medan andra projekt i kryptovalutorummet syftar till att tokenisera verkliga tillgångar, har få övervunnit de reglerande spärrarna som står i vägen.

Däremot har Smartlands redan slutfört den nödvändiga rättsliga ramen för att lansera sin plattform i Ukraina. För att uppnå detta samarbetade Smartlands med Quantum Attorneys, ett advokatbyrå som tillhandahåller klassens bästa juridiska rådgivning i alla frågor som rör blockchain-teknik.

Varför lanserar Smartlands sin plattform i Ukraina?

Europeiska länder som Ukraina och Lichtenchtein har nyligen blivit några av världens mest framåtblickande nationer när det gäller kryptovaluta. Ukrainas Ministry of Digital Transformation arbetar för närvarande med att skapa en progressiv rättslig miljö för utveckling och reglering av kryptovalutor, medan Ukrainas finansminister nyligen beskrev virtuella tillgångar som “lovande”.

Ukraina har också samarbetat med Stellar Development Foundation för att skapa en centralbankens digitala valuta, och regeringen planerar att bygga kryptovalutaprojekt bredvid sina kärnkraftverk.

Detta kryptovänliga landskap ger Smartlands en fördel för första gången i Östeuropa och bortom.

“Den juridiska sidan är en hinder för många kryptoprojekt,” sa Ilia Obraztcov, VD för Smartlands Platform Ltd. ”Vi klarade detta test tidigare i Storbritannien, och nu har vårt ukrainska kontor med Quantum Attorneys utvecklat en stabil struktur för en framgångsrik lansering i Ukraina som också möjliggör en smidig expansion av projektet.”

När det gäller att utvidga projektet är det värt att betona att fastigheter bara är den första tillgångsklassen som Smartlands kommer att lista på sin plattform. Snart planerar Smartlands att erbjuda initiala mynterbjudanden i små och medelstora företag i hela Ukraina.

Mot detta mål samarbetade Smartlands nyligen med Business Incubator Group Ukraine, som hjälper små och medelstora företag i de tidiga stadierna av deras utveckling.

“Detta samarbete kommer att låsa upp en ny affärsriktning för oss, och tokenisering av små och medelstora företags aktier kommer säkert att hjälpa små företag att få välbehövliga finansiella investeringar”, säger Obraztcov.

Smartlands har också samarbetat med Agroxy, ett blockchain-ekosystem som ger en regional handelsplattform för jordbrukare och köpare av jordbruksprodukter. Agroxy planerar att införliva Smartlands brott i sitt handelssystem.

Utöver dessa lovande partnerskap syftar Smartlands till att möjliggöra tokenisering av ett stort antal reala tillgångar, från tekniska plattformar till skuldplattformar, i många länder över hela världen.

Men oavsett tillgång eller plats är det värt att lyfta fram det som driver transaktioner på Smartlands-plattformen: SLT-token.

SLT-token

På Smartlands-plattformen kommer STO-emittenter att betala avgifter för notering av tillgångar. Emittenter kan betala avgifter i fiatvaluta, men alla avgifter kommer att behandlas i SLT, vilket är ett symbol för Smartlands ekosystem.

SLT är en unik symbol i kryptovalutorummet. Det beror främst på att kvalificerade SLT-innehavare efter lanseringen av plattformen kommer att få en tredjedel av de totala avgiftsintäkterna som genereras av Smartlands-plattformen.

Smartlands mål på kort sikt är att tokenisera 1 miljard dollar i reala tillgångar. När detta mål uppnås kommer kvalificerade SLT-innehavare ha fått totalt cirka 16,5 miljoner dollar, med tanke på att Smartlands tillämpar en 5% provision på den totala portföljen av tillgångar på sin plattform, och kvalificerade SLT-innehavare får 33% av denna avgiftspool.

Smartlands förväntar sig att denna unika intäktsdelningsmodell, i kombination med ökande plattformsaktivitet och framtida utbytesnoteringar i nivå 1, kommer att resultera i ökad efterfrågan på SLT på lång sikt.

“På Smartlands tror vi att världen står i spetsen för en kvantförskjutning i hur värde lagras, överförs och redovisas med blockchain och kryptovaluta”, säger Martin Birch, icke-verkställande ordförande för Smartlands Group och Managing Partner av den ukrainska investeringsbanken Empire State Capital Partners.

“Detta finansiella landskap av dollar, euro och andra fiatvalutor som stöder aktiemarknaderna och valutamarknaderna kommer att förändras bortom allt erkännande under de kommande åren, eftersom de viktigaste fördelarna med blockchain och kryptovärlden accepteras av användare över hela världen.”

Faktalista:

  1. Unik insatsstruktur: Till skillnad från andra kryptovalutaprojekt baseras mängden passiv inkomst som distribueras till spelare på mängden aktivitet på Smartlands-plattformen, vilket gör SLT till en idealisk symbol för björnmarknader.
  2. Förstklassig fördel: Smartlands har slutfört den rättsliga ramen för att lansera sin alternativa investeringsplattform i Ukraina. Detta kommer att hjälpa till att bana väg för att expandera till andra nationer.
  3. Flexibilitet: Smartlands-plattformen kan inte bara teckna fastigheter utan också alla verkliga tillgångar, såsom små och medelstora företag, jordbrukstillgångar och skulder.
  4. Snabba, billiga och säkra transaktioner: SLT bygger på Stellar-nätverket, en av de mest betrodda och miljövänliga blockkedjorna på planeten. Dessutom hjälper Stellar Development Foundation till att skapa en centralbank digital valuta för Ukraina, där Smartlands lanserar sin plattform.
  5. Låg tokenutbud: Det finns totalt 7,2 miljoner SLT, med cirka 5,1 miljoner i omlopp. Smartlands förväntar sig att detta ökar köpefterfrågan på token.
  6. Kommande börsnoteringar: Smartlands fortsätter förhandlingar med några av de bästa börserna i kryptovalutautrymmet, medan det för närvarande finns tillgängligt på StellarTerm, LOBSTR, WhiteBit och Atomars.

Detta är ett sponsrat inlägg. Lär dig hur du når vår publik här. Läs ansvarsfriskrivning nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Anonym Dogecoin-innehavare donerar vinster till ett hundskydd i Florida – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoins skapare Satoshi Nakamoto är nu medlem i de 20 bästa världens rikaste människorna – Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

FIO-protokollet markerar första årsdagen – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide