Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

TIME Magazine Auctions “Is God Dead?” Omslag i NFT-samlingen


Viktiga takeaways

  • TIME Magazine har präglat en serie NFT-modeller efter den ökända “Is God Dead?” omslag tryckt på 1960-talet.
  • Bud för “Är Fiat Dead?” NFT står för närvarande på 20 ETH eller cirka $ 35.000.
  • Tidningen beskrev uppkomsten av NFT-industrin som “stratosfärisk”.

Dela den här artikeln

TIME Magazine auktionerar ut tre NFT: er inspirerade av berömda TIME-omslag från det förflutna, samt ett nytt omslag som skapats just för auktionen.

Ikoniska NFT: er

Den 8 april 1966 skrev TIME ett nummer med omslaget med frågan ”Är Gud död?”

Den kontroversiella frågan trycktes med rött bläck på svart bakgrund och markerade TIMEs första omslag som endast innehöll text.

“Det är en fråga som förtrollar både troende, som kanske i hemlighet fruktar att han är, och ateister, som möjligen misstänker att svaret är nej”, sade dåvarande redaktör John Elson.

TIME följde upp detta format den 3 april 2017 och frågade ”Är sanningen död?” under det första året av Donald Trumps amerikanska presidentskap.

Redaktör Nancy Gibbs bekräftade att omslaget handlade om Trump och olika falska uttalanden som gjordes under sin tid på kontoret.

”Precis som många sa att de trodde på Gud 1966, skulle många idag säga att de tror på sanningen, och ändå befinner vi oss i en intensiv debatt om dess roll och makt inför en president som behandlar den som en leksak.

Nu har TIME utformat ett omslag specifikt som en NFT med frågan ”Är Fiat Dead?”

Är Fiat Dead?

TIME auktionerar ut alla tre NFT på SuperRare-kryptomarknaden. Auktionen är nu live och pågår till 20:00 ET den 24 mars.

I skrivande stund bjuder jag på “Är Fiat Dead?” NFT står på 20 ETH eller ungefär $ 35.000. Bud för “Är sanningen död?” är nu klockan 10 ETH, medan det nuvarande budet på “Is God Dead?” är 0,5 ETH.

Det 98-åriga tidningsföretaget är den senaste organisationen som går in i NFT-rymden, med Atari som inkluderar NFT i sin senaste plattformsutgåva bland många andra exempel.

TIME uppgav att ”Fiat-pengar är statligt utfärdad valuta som inte stöds av en fysisk vara, som guld eller silver, utan snarare av den regering som utfärdade dem. Kryptovalutor [sic], som Bitcoin och Dogecoin, utmanar den modellen. ”

TIME publicerade innehåll 2018 om hur Bitcoin kan hjälpa till att bekämpa auktoritärism.

Enligt Nonfungible.com är den totala volymen på NFT-marknaden nu över 517 miljoner dollar, med Beeples “Everydays: The First 5000 Days” -kollektionen som säljs för 69 miljoner dollar till Christies inklusive avgifter, och det är troligt att TIME-auktionen kommer att generera betydande intresse när sista dagen närmar sig.

Utlämnande: I skrivande stund höll författaren Bitcoin.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Bitcoin kan spåra kort innan nya all-time-toppar

Bitcoinguide

70 miljarder CRO bränns inför Crypto.org-kedjelanseringen, priset stiger 70%

Bitcoinguide

Coinbase markerar börsintroduktion med memo på Bitcoin Blockchain

Bitcoinguide