Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

TIME anropar Coinbase och DCG inflytelserika företag


Viktiga takeaways

  • TIME: s 100 mest inflytelserika företagslista innehåller två kryptoföretag: Coinbase och Digital Currency Group (DCG).
  • De valde dessa två företag på grund av den “extraordinära inverkan” som var och en har gjort i näringslivet.
  • TIME har tidigare intresserat sig för kryptovalutor och NFT.

Dela den här artikeln

TIME Magazine har listat Coinbase och Digital Currency Group (DCG) bland sina 100 mest inflytelserika företag 2021.

Två kryptoföretag i topp 100

TIME valde att inkludera Coinbase och Digital Currency Group i sin lista över inflytelserika företag på grund av den ”extraordinära inverkan” som alla har haft på affärs- och kryptovärlden.

“Det har varit ett stort år för kryptovalutor, men ingenting har varit lika giltigt som den 14 april direkt notering av Coinbase, som driver en börs där 56 miljoner användare köper och säljer Bitcoin och mer”, skrev TIME i sin analys av företaget.

Coinbase grundades 2012 och är den näst största börsen efter handelsvolym. Det gör det möjligt för privatkunder att köpa kryptovalutor säkert. Nyligen noterade den aktier på NASDAQ och korsade en värdering på över 100 miljarder dollar.

Under tiden har Digital Currency Group gjort framsteg på institutionell front. DCGs Grayscale Trust Fund har hjälpt institutioner och företag att lägga miljarder dollar i investeringsfordon som stöds av kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

”I januari 2020 blev Grayscales Bitcoin Trust den första finansiella produkten som helt och hållet stöds av digital valuta som rapporterade till Securities and Exchange Commission – vilket öppnade förtroendet (och i förlängningen blockchain) för fler potentiella investerare,” förklarade tidningen.

De två kryptoföretagen listades tillsammans med andra anmärkningsvärda företag som Amazon, Apple, Facebook, Google, Huawei, Mastercard, Netflix, Microsoft, Tesla, Twitter och Zoom.

TIME 100-listan

TIME: s 100 mest inflytelserika företag är en utvidgning av sin årliga TIME 100-lista, som inkluderar företag från sektorer som teknik, hälso- och sjukvård, transport, ekonomi och mer.

TIME-redaktörer hade god anledning att lägga till två av de mest värdefulla kryptovalutaföretagen i sin lista över inflytelserika företag. Bara under de första tre månaderna 2021 har kryptovaluta-sektorn fördubblat sitt börsvärde och korsat 2 miljarder dollar.

TIME har också intresserat sig för kryptovaluta på ett mer direkt sätt. Under de senaste månaderna har det valt att acceptera krypto som betalning, skapa egna NFT-tokens och göra en investering i Bitcoin.

I skrivande stund höll denna författare Cosmos.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Dogecoin förbereder sig för en bullish impuls mot nya all-time highs

Bitcoinguide

Hur sport och spel ger krypto till massorna

Bitcoinguide

Efter Solana startar Tether på Polkadot, Kusama

Bitcoinguide