Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Tidigare valutaövervakare Brian Brooks som leder Binances amerikanska handelsplattform – Bitcoin News


En tidigare toppregulator och fungerande chef för US Comptroller of the Currency, Brian Brooks har utsetts till VD för kryptobörsen Binance.us. Brooks kommer att leda börsen den 1 maj och ersätta företagets nuvarande ledning, Catherine Coley.

Binance har anställt en person med anknytning till Washington, eftersom företagets amerikanska handelsplattform Binance.us kommer att få Brian Brooks att leda börsen. Enligt Wall Street Journal’s Alexander Osipovich kommer den tidigare fungerande chefen för kontoret för valutaövervakaren (OCC) att delta i börsen i slutet av denna månad.

Anställningen följer efter att Binance nyligen anställde den amerikanska senatorn Max Baucus som tjänstgjorde Montana från 1978 till 2014.

Brian Brooks var välkänd som ”kryptovänlig” och i november 2020 diskuterade Brooks Kinas dominans i bitcoinindustrin. ”Som land står vi nu inför en geostrategisk konkurrensfråga, som är: Vill vi i USA äga internet 2.0 på samma sätt som vi ägde internet 1.0”, sa Brooks vid den tiden.

Dessutom är det inte första gången Brooks arbetar med ett kryptovalutaföretag, eftersom han spelade en roll som chefsjurist för den San Francisco-baserade börsen Coinbase.

För ett tag sedan kallades Brooks också “Crypto Comptroller” på sociala medier och forum och då valde president Joe Biden Blake Paulson för att fylla OCC: s ledande roll. Den tidigare OCC-ledaren dök nyligen upp i en intervju den här veckan och sa också att han kommer att börja sin nya position med Binance den 1 maj 2021.

Förutom att kallas “Crypto Comptroller” sa Brooks en gång att skapandet av en digital amerikansk dollar skulle vara en hemsk idé. Trots denna åsikt verkar det som om Federal Reserve är väl på väg mot att skapa kryptoinfunderade prototyper av digitala dollar.

Brooks sa också under den specifika intervjun att andra länder har en “strategisk fördel” när det gäller digitala valutor och stabila mynt. Detta är något som den amerikanska regeringen “inte har fått reda på ännu” Brooks insisterade i oktober förra året.

Vad tycker du om att Brian Brooks ansluter sig till Binance.us? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Banking Regulator, Binance.us, Blake Paulson, brian brooks, Catherine Coley, Coinbase, Crypto, Crypto Comptroller, Exchange, OCC, Office of the Comptroller of the Currency, regulator, US Binance

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin Steadies nära $ 60K, varför BTC kunde överstiga $ 62K

Bitcoinguide

En unik decentraliserad utlåningsplattform som formar framtiden för DeFi

Bitcoinguide

Finansiell Guru Dave Ramsey rekommenderar vad man ska göra med Bitcoin-investeringar – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide