Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Tidigare OCC-chef Brian Brooks till Lead Binance.US


Dela den här artikeln

Binance har utsett den tidigare tillförordnade chefen för Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Brian Brooks att leda sina amerikanska verksamheter.

Brian Brooks, “CryptoComptroller”

Brooks kommer att ersätta Catherine Coley, som har innehaft positionen sedan Binance.US lanserades i september 2019.

Världens största kryptovalutabörs lanserade USA: s dotterbolag för att följa amerikanska lagar. För närvarande. Binance.com, föräldrabytet, tillåter inte amerikanska medborgare att använda sina tjänster. Att lägga till Brian Brooks i laget kommer sannolikt att hjälpa till med utbytet att fortsätta godkännandet av regleringen.

Brooks sa till Wall Street Journal,

“Jag skulle inte ha tagit det här jobbet om jag inte hade ett starkt åtagande från styrelsen att leda ett starkt efterlevnadsprogram.”

Brooks fungerade som chef för bankreglerna under Trump-administrationen från maj 2020 till januari. Han var populärt känd som “CryptoComptroller” för sin gynnsamma inställning till branschen.

Under Brooks ledning publicerade den amerikanska tillsynsmyndigheten flera tolkningar under åtta månader.

På den sista dagen av sin korta tjänstgöring, OCC beviljats den första bankcharterlicensen till Anchorage Digital Bank. En vecka innan det tillät OCC att bankerna gjorde det kör blockchain-noder till servicebetalningar och decentraliserade applikationer.

Brooks har också tidigare fungerat som Chief Legal Officer för Coinbase. Nu kommer den advokat som förvandlats till att se ut att konkurrera med sådana som Coinbase och stärka den amerikanska enhetens regleringsperspektiv.

Grundaren och VD för Binance, Changpeng Zhao, fungerar som styrelseledamot i Binance.US.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

JP Morgan säger att stabil Bitcoin kan locka institutioner: rapport

Bitcoinguide

Bitcoin bryter kritiskt stöd som Ethereum, XRP försök återhämtning

Bitcoinguide

BNY Mellon ansluter $ 133 miljoner investeringar i Crypto Startup Fireblocks

Bitcoinguide