Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Tidigare CIA-direktör bekräftar Bitcoin Criminal Usage är “signifikant överdrivet”


Den tidigare chefen för Amerikas Central Intelligence Agency har släppt ett forskningspapper som motbevisar den populära berättelsen som hävdar att Bitcoin används för kriminell verksamhet.

Ex-CIA-chef kommer till Bitcoins sida

Michael Morell tillbringade 33 år i CIA och var dess biträdande direktör från 2010 till 2013. Den pensionerade tjänstemannen fick i uppdrag att skriva en oberoende rapport av Crypto Council for Innovation.

Hans resultat inkluderade två viktiga slutsatser som flyger inför de senaste uttalandena från finansminister Janet Yellen.

För det första är generaliseringarna mot Bitcoins olagliga användning gjorda av finansministeriet betydligt överdrivna, sa Morell.

Den välkända berättelsen om Bitcoin som en tillgång som används av terrorister och vapenhandlare håller inte upp till granskning. Tvärtom hävdar författaren faktiskt att blockchain-analys är ett mycket effektivt verktyg för brottsbekämpning och intelligensinsamling. Istället för att bekämpa blockchain-teknik bör amerikanska myndigheter omfamna den för sin transparens.

I en intervju med Forbes insisterade Morell på att om USA fortsätter att slösa bort sin energi mot ett decentraliserat nätverk istället för att utnyttja sin potential och stödja de många hemmaodlade kryptoföretagen, kommer landet att få svåra geopolitiska återverkningar.

Hans resultat korrelerar med officiella siffror om kryptokriminalitet, vilket visar att mängden kriminella utgifter för blockchain kan uppskattas till cirka 0,3% av alla kryptokostnader.

“Vi måste se till att den konventionella visdom som är fel om den olagliga användningen av Bitcoin inte hindrar oss från att driva fram de tekniska förändringarna som kommer att göra det möjligt för oss att hålla jämna steg med Kina”, sa han till Forbes.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll BTC i skrivande stund.Source link

Related posts

5 viktiga takeaways från Bank of America: s Bitcoin-rapport

Bitcoinguide

Ripple löser sig med YouTube, men XRP reagerar inte

Bitcoinguide

Cardano avslöjar tidslinjen för smarta kontakter, som driver ADA

Bitcoinguide