Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Tidigare BitMEX-vd Arthur Hayes överlämnar sig till amerikanska myndigheter


Efter att ha bott i Singapore sedan anklagelserna tillkännagavs, har Arthur Hayes överlämnat sig till amerikanska myndigheter på Hawaii innan han skickade en borgen på 10 miljoner dollar.

Inget land för Arthur Hayes

Arthur Hayes kommer att ställas inför rättegång för brott mot lagen om banksekretess efter att han inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att förhindra penningtvätt på sin börs BitMEX. Hayes accepterade att flyga till Hawaii, överlämna sig och släppas omedelbart efter att ha lagt ut en borgen på 10 miljoner dollar i ett förutbestämt avtal med myndigheterna.

Han kommer nu att ställas inför rättegången i New York tillsammans med sina andra grundare Ben Delo, som redan har överlämnat sig, och ex-CTO Samuel Reed, som arresterades i oktober. Greg Dwyer kommunicerar enligt uppgift fortfarande inte med myndigheter, och amerikanska myndigheter arbetar med Bermuda för att utlämna den sista BitMEX-grundaren.

BitMEX är ett populärt utbyte för Bitcoin-alternativ och andra kryptovalutaderivat. Amerikanska myndigheter tror att en del av denna popularitet beror på de lindriga KYC-åtgärderna, vilket kan ha underlättat penningtvätt. I åtalet anklagar USA: s tingsrätt i New York de tilltalade för att de inte har genomfört tillräckliga åtgärder mot penningtvätt eller kunskapsprogram.

“BitMEX gjorde sig tillgänglig som ett medel för penningtvätt och sanktionsöverträdelser”, beskriver åtalet.

“Arthur Hayes är en egengjord entreprenör som felaktigt har anklagats för brott som han inte begick”, sade hans advokater i ett uttalande. “Herr. Hayes kom frivilligt i domstol och ser fram emot att bekämpa dessa obefogade anklagelser. ”Source link

Related posts

XRP-användare rättegång mot Nexo för $ 5 miljoner i likvidationer

Bitcoinguide

Bancor Burn Update gör protokoll till den ultimata BNT-köparen

Bitcoinguide

Knyta USDT Stablecoin nu live på Solana

Bitcoinguide