Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Thailändska centralbanken förklarar baht-pegged Stablecoin olaglig i brott mot valutalagen – Reglering Bitcoin News


Thailands centralbank har förklarat en stablecoin kopplad till thailändska baht olaglig, med hänvisning till brott mot landets valutalag. Bank of Thailand (BOT) arbetar för närvarande med ett regelverk för stallmynt.

Thailand förbjuder Baht-Pegged Stablecoin

Bank of Thailand, landets centralbank, utfärdade ett pressmeddelande på onsdagen och förklarade en stablecoin kallad Thai Baht Digital (THT) olaglig.

”Det har kommit till BOT: s uppmärksamhet att en ny stablecoin, THT, har skapats utomlands på Terra-plattformen. En enhet av THT är denominerad i och värderad till en thailändsk baht, ”beskriver tillkännagivandet.

Centralbanken hävdar att “Även om THT för närvarande inte används som ett bytesmedel, kan det orsaka fragmentering av det thailändska valutasystemet om THT eller andra liknande stablecoins kommer att ersätta, ersätta eller konkurrera med baht utfärdat av BOT,” hävdar:

Detta skulle i slutändan påverka allmänhetens förtroende för stabiliteten i det nationella valutasystemet, som är hörnstenen i all ekonomisk verksamhet. Därför anses all aktivitet som involverar THT vara olaglig, eftersom skapande, utfärdande, användning eller cirkulation av något material eller penningpengar är ett brott mot avsnitt 9 i Currency Act 1958.

Efter tillkännagivandet angående stallkoden THT sa Bank of Thailand att den förväntar sig att utfärda regler om stallmynt i år, rapporterade Reuters på fredag ​​med hänvisning till en BOT-biträdande guvernör, Siritida Panomwon Na Ayudhya.

Centralbanken “kommer att reglera utländska valutastödda stablecoins, asset-backed stablecoins och algoritmiska stablecoins som inte är olagliga”, avslöjade assistentguvernören och noterade att denna förordning inte kommer att täcka kryptovalutor som bitcoin och eter.

Hon förklarade vidare att enligt den nya förordningen skulle “tjänsteleverantörer av baht-backade stablecoins behöva godkännande av centralbanken eftersom de kan klassificeras som elektroniska pengar (e-pengar) och BOT övervakar risker i samband med e-pengar, såsom avveckling och pengatvätt.”

Vad tycker du om att den thailändska centralbanken förklarar stablecoin olaglig? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

baht-pegged stablecoins, ban cryptocurrency, ban stablecoin, thailand bank, Crypto, Cryptocurrency, cryptocurrency illegal, illegal, Stablecoin, stablecoin illegal, thai, Thai central bank, thailand, tht

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Veteran Fund Manager klandrar Bitcoin för massiva guld ETF-utflöden

Bitcoinguide

Grayscale lanserar 5 nya trusts inkluderar LINK, BAT, FIL

Bitcoinguide

Studien finner att sydkoreaner åldras 20-39 år, investerar huvudsakligen upp till $ 100 i kryptovalutor – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide