Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Tezos lägger till stöd för privata transaktioner och DeFi-kontrakt


Viktiga takeaways

  • Den femte protokolluppgraderingen för Tezos, Edo, har tagits i bruk och lagt till flera nya funktioner i projektet.
  • Uppdateringen introducerar stöd för sekretessfunktionen som används av Zcash samt utvecklingsalternativ för DeFi-applikationer.
  • Plattformarnas ursprungliga token gick nyligen över en heltidshöjd på $ 4,50.

Dela den här artikeln

Tezos nya uppgradering stöder privata transaktioner samtidigt som man bygger en nisch för DeFi-applikationer.

Tezos främjar integritet och komponerbara kontrakt

Nomadic Labs, Marigold, DaiLambda och Metastate tillkännagav den nya protokolluppgraderingen med namnet “Edo”, som introducerar Sapling och Tickets-funktionen på blockchain-plattformen.

Tezos utvecklingsteam har lagt till stöd för privata transaktioner med “Sapling.” Funktionen först antogs av Zcash och möjliggör effektiva och skyddade transaktioner. På Tezos tillåter Sapling att “rösta eller stödja tillgångstransaktioner med selektiv information.”

Uppgraderingen inkluderar även biljetter, vilket gör det lättare att “skriva säkra och komponerbara kontrakt.” Detta är en viktig aspekt för att bygga decentraliserade finansieringsapplikationer (DeFi) som ofta interagerar med varandra för höga avkastningar.

Användningen och utvecklingen av applikationer, särskilt DeFi-relaterade, kommer att bidra till att förbättra sitt ursprungliga token marknadsvärde.

Den femte protokolluppdateringen har också lagt till en “antagandeperiod i Tezos uppgraderingsprocess”, för att säkerställa en smidig övergång till de senaste mjukvaruklienterna för bagare (stakers), indexerare och andra användare av nätverket.

Utvecklingsgruppen arbetar nu med uppgraderingen “Florens” som kommer att lanseras om några månader. Den senaste uppgraderingen, kallad Delphi, inträffade för tre månader sedan.

Tezos ursprungliga token XTZ har fått 190% sedan årets början. Token gick över sina högsta tider på $ 4,5 fredag ​​med en kraftig ökning på 22% på en daglig skala.

tezos pristabell
XTZ / USD dagligt prisdiagram på Kraken. Källa: Trading View

Området runt den tidigare toppen på $ 3,80 har vänt från motstånd till stöd; det tekniska perspektivet mer uppåt. Ändå kräver tillväxten eko på kedjans front, vilket de senaste uppgraderingarna kan öka.

Utlämnande: Författaren höll Bitcoin vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Dogecoin redo att återuppta Uptrend som Network Activity Skyrockets

Bitcoinguide

Paxful säger att Bitcoin-köpare är säkra från dataintrång

Bitcoinguide

Binance Coin BNB nu tredje största kryptovaluta

Bitcoinguide