Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Tether Market Cap sväller över $ 50 miljarder USDD Stablecoin blir noterade på Coinbase Pro – Bitcoin News


Blockchain-stablecoin-emittenten Tether Operations Limited har nyligen överträffat en marknadsvärdering på 50 miljarder dollar efter att ha sett exponentiell tillväxt under de senaste åren. Dessutom har stablecoin-tjudret lanserats på handelsplattformen Coinbase Pro den här veckan och markerar den San Francisco-baserade börsen första gången som stöder den dollar-bundna token.

Tether Market Cap ökar med 170% på 6 månader

Blockchain-företaget har nått en milstolpe den här veckan eftersom företagets dollar-pegade token USDT har överträffat ett börsvärde på 50 miljarder dollar. Tillbaka i november 2020 rapporterade Bitcoin.com News om hur USDT höjde sig över stablecoin-konkurrensen, eftersom marknadsvärdet växte med 2 miljoner procent på fyra år. Vid den tiden hade register visat tether (USDT) marknadsvärdering var cirka 18,5 miljarder dollar. På 50 miljarder dollar idag ökade USDT: s marknadsvärdering med 170,27% sedan november.

Tether Operations Limited säger att det skyhöjande marknadspriset härrör från en myriad av användningsfall inklusive spotbörser som utnyttjar tether och decentraliserade finansieringsapplikationer (defi) som använder stablecoin. Data från Messari.io visar att den rapporterade dagliga volymen för tjudring är cirka 117 miljarder dollar och att den vanliga rapporterade dagliga USDT-volymen överstiger 100 miljarder dollar varje dag. 24-timmars “Real Volume” -statistik från Messari.io indikerar att USDT-volymen verkligen kan uppgå till cirka 38,80 miljarder dollar den 26 april. Detta är fortfarande den största krypto i termer av omsatt volym dagligen, jämfört med toppkryptotillgångar som ETH och BTC.

“Att korsa ett börsvärde på 50 miljarder US-dollar utgör en oerhört viktig milstolpe för Tether”, förklarade Paolo Ardoino, CTO på Tether efter att ha nått milstolpen för marknadsvärde på 50 miljarder dollar. ”När gruppen visionärer som skapade Tether 2014 först lanserade stablecoin kunde de inte ha drömt om att den skulle ha vuxit så exponentiellt. Tethers framgång är en plan för en centralbanks digital valuta (CBDC) och ett framtida banksystem. Vi är verkligen ödmjuka av den centrala roll som Tether nu spelar i det digitala token-ekosystemet över otaliga protokoll och applikationer. ”

Coinbase Pro börjar lista listpärmar i olika faser, Stablecoin stöds ännu inte på Coinbase.com

När tether (USDT) först kom ut, utfärdades stablecoin via Bitcoin (BTC) -nätverket med Omni Layer Protocol. Sedan dess har token förgrenats till flera blockkedjor och USDT har utfärdats i blockchain-nätverk som Ethereum, Solana, Tron, Bitcoin Cash, EOS, Liquid och Algorand. Dessutom utnyttjas tether’s ERC20-version på olika defi-applikationer och decentraliserade utbytesplattformar (dex). USDT används på en myriad av centraliserade spotbörser över hela världen och nyligen lades token till Coinbase Pro.

“Börjar omedelbart”, sa Coinbase. ”Vi börjar acceptera inkommande överföringar av USDT till Coinbase Pro. Handel kommer att börja klockan 18.00 Pacific Time (PT) måndagen den 26 april om likviditetsvillkoren är uppfyllda. Observera att Coinbase endast stöder ERC20 USDT. ”

Om allt fungerar och en tillräcklig tillgång på USDT är etablerad på Coinbase-plattformen kommer utbytet att erbjuda tether-par i BTC, ETH, EUR, GBP, USD och USDC. Men om det inte finns tillräckligt med likviditet för ett par kan parningen avlägsnas. Coinbase säger att det kommer att meddela varje tether-parförteckning i faser och USDT kommer inte att finnas tillgängligt ännu på Coinbase.com.

“Vi kommer att göra ett separat tillkännagivande om och när detta stöd läggs till”, avslutar San Francisco-börsens tillkännagivande.

Vad tycker du om tether’s market cap-svampning till hela 50 miljarder dollar den här veckan? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

50 miljarder dollar, Algorand, bitcoin kontanter, Coinbase Pro, Dollar-Pegged, EOS, Ethereum, Liquid, Messari.io statistik, Omni Layer, Paolo Ardoino, Solana, Stablecoin, Stablecoin Token, Tether, Tether (USDT), Tether stablecoin, tron , USDT

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Tether-logotyp,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Instagram-influencer debiteras för påstått att stjäla miljoner dollar i Bitcoin från följare – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Approaching Key Uptrend Support, varför BTC kan återbesöka $ 52K

Bitcoinguide

Ripple (XRP) blir grön, här är varför tjurarna kan sikta $ 2

Bitcoinguide