Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Teslas BTC-köp kan redan vara uppe med 1 miljard dollar, säger Anthony Pompliano


Eftersom priset på Bitcoin fortsätter att öka kan värdet på en viss högt profilerad BTC-investering ha stigit avsevärt sedan det tillkännagavs för en månad sedan.

Kryptoanalytiker Anthony Pompliano skrev på Twitter att ”Tesla köpte 1,5 miljarder dollar i Bitcoin runt 33 000 dollar. Det betyder att de nu har gjort över 1 miljard dollar på den investeringen på mindre än 45 dagar, och tillade att “Elon Musk är en legend.”

Bitcoin-björnen Peter Schiff var dock snabb med att döda Pomps surr med en påminnelse om att “sedan #Bitcoin-köpet tillkännagavs har Tesla-aktien sjunkit med 9% på en relativt platt marknad.”

”Hittills fungerar inte köpet för #Tesla-aktieägare. Det är ingen vinst förrän @elonmusk säljer, sa han. ”Så juryn är fortfarande ute. Musk kan vara en legend, men då var Custer det också. ”

Musk själv, som nyligen har utvecklat en uppenbar fixering på DogeCoin, har tagit lite avstånd från Teslas beslut att köpa Bitcoin.

Föreslagna artiklar

Så här kan onlinehandlare investera säkert Gå till artikeln >>

Som svar på en Bloomberg-intervju med Binance-vd Changpeng Zhao förra veckan twittrade Musk att: ”Bitcoin är nästan lika bs som fiatpengar. Nyckelordet är “nästan”. ”

”Teslas agerande återspeglar inte min åsikt direkt. Att ha lite Bitcoin, som helt enkelt är en mindre dum form av likviditet än kontanter, är äventyrligt nog för ett S & P500-företag, ”förklarade Musk i en annan tweet. “[…] Men när fiatvalutan har ett negativt verkligt intresse, skulle bara en dåre inte leta någon annanstans. ”

Köpstrycket tycks öka

Trots Tesla-Musk-våfflingen runt BTC har Bitcoin fortsatt att prestera bra under 2021 och nått ytterligare en nettohögtid på mer än $ 58.000 under helgen.

Även om priset på BTC hade svalnat till 54 450 $ vid presstiden visade vissa indikatorer att köptrycket på Bitcoin fortfarande var relativt högt. Vid presstid läste Bitcoin-rädsla- och girighetsindexet med ”extrem girighet”. Med andra ord, hodlers höll på och ville köpa fler mynt. ‘

Dessutom rörde sig “Coinbase premium” – som mäter priset på Bitcoin på Coinbase jämfört med andra börser – högre. Detta kan vara en indikation på att privatinvesterare köpte mer Bitcoin i väntan på ett högre BTC-pris. Vid pressen sålde BTC till $ 54,685,70 på Coinbase och $ 54,609,30 på Binance.

Source link

Related posts

Tokocrypto lanserar sitt första indonesiska DeFi-projekt på Binance Smart Chain »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Crypto-derivatutbyte Deribit lanserar bitcoin volatilitetsindex »CryptoNinjas

Bitcoinguide

HGC, DCConnect Global och QLC Chain bevisar framgångsrikt MEF LSO API: er och DLT möjliggör Order to Cash för datatjänster »CryptoNinjas

Bitcoinguide