Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Tesla “testar likviditet” säljer $ 272 miljoner Bitcoin


Viktiga takeaways

  • Teslas försäljning antyder att Bitcoin kan fungera som en flytande lösning för att generera intäkter från kassareserver.
  • Teslas CFO tillade: “Bitcoin är ett bra beslut att lagra kontanter som inte används i daglig verksamhet”.
  • Deras enkla exit har visat andra stora företag att Bitcoin kan vara en giltig investering – även för de största portföljerna.

Dela den här artikeln

Teslas resultatrapporter för första kvartalet 2021 avslöjade att företaget sålde en del av sina Bitcoin-reserver i slutet av mars.

Medan marknaden fick panik vid tanken på en av Bitcoins största förespråkare som säljer, kan detta öppna dörren för ytterligare institutionella investeringar.

Tesla sätter Bitcoins likviditet på prov

När Tesla lade BTC till sin balansräkning tidigare i år för att ersätta sina kassareserver, registrerade Bitcoin sin största prisuppgång någonsin.

Under sin resultatrapport för första kvartalet avslöjade företaget dock att det hade sålt 272 miljoner dollar av sina innehav, vilket ledde till panik på marknaden.

Företagets VD, Elon Musk, svarade snabbt på dessa problem. När välkänd investerare Dave Portnoy ifrågasatte Teslas drag och anklagade Musk för att pumpa och dumpa den största kryptovalutan, han svarade:

”Jag har inte sålt någon av mina Bitcoin. Tesla sålde 10% av sina innehav i huvudsak för att bevisa Bitcoin-likviditet som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen. ”

Mot bakgrund av detta har Tesla visat att företag säkert kan komma in och lämna Bitcoin-positioner med sina inaktiva pengar. Om tillgången hade kraschat när Tesla sålde några av sina innehav skulle detta vara en tydlig signal om att marknaderna inte är tillräckligt starka för att stödja institutionella investeringar.

Detta är en viktig faktor för stora företag som vill investera i Bitcoin eftersom deras kontantpositioner kan vara betydande. Om marknaden inte är tillräckligt likvid kan de drabbas mycket högt när de köper eller säljer BTC.

Slippage händer när en enskild transaktion flyttar priserna så mycket att köparen får en betydligt sämsta ränta än förväntat. Om det finns tillräckligt med aktiva köpare och säljare med betydande positioner kommer ingen försäljning, till och med så stora som 272 miljoner dollar, att flytta marknaden avsevärt.

Inte bara har Tesla testat de potentiella begränsningarna i deras djärva Bitcoin-strategi, men de bokade också vinster på en framgångsrik handel. Huruvida en biltillverkare ska fungera som en handelsdisk har dock gett ge upphov till viss kritik.

Ansvarsfriskrivning: Författaren höll BTC i skrivande stund.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Kinesisk bil Titan Geely tillkännager flyttning till blockchain

Bitcoinguide

Morgan Stanley att erbjuda Bitcoin till sina rikaste investerare

Bitcoinguide

BSC-protokoll Uranium-finansiering hackat för 50 miljoner dollar

Bitcoinguide