Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Tesla andas nytt liv i Bitcoin Bull Run


Viktiga takeaways

  • Elon Musk stal kryptofokus efter att ha meddelat att Teslas kunder nu kan göra köp med Bitcoin.
  • Marknadsaktörerna verkar ha reagerat positivt på nyheterna då BTC fick över 2000 dollar i marknadsvärde.
  • Enligt en framstående teknisk analytiker kommer kryptovalutans verktyg att spela en viktig roll i marschen till 200 000 dollar.

Dela den här artikeln

Bitcoin är tillbaka i grönt efter att Tesla avslöjade att det började acceptera den digitala tillgången som betalning. Nu när BTC är närmare att gå mainstream ser priset ut att vara längre än 62 000 $ heltid.

Bitcoin Ready to Go Mainstream

Bitcoin visar inga tecken på att sakta ner trots den korrigering på 12,50% som den uthärde under de senaste fem dagarna. Faktum är att flaggskeppskryptovalutan har återfått över 2000 dollar i marknadsvärde under de senaste timmarna.

Prisdiagram för Bitcoin amerikanska dollar
BTC / USD på TradingView

Den plötsliga hausseartade impulsen kom efter Teslas VD Elon Musk meddelat att kunder nu kan köpa något av företagets elfordon med BTC. Ännu viktigare, Musk uppgav att företaget använder en “intern och öppen källkodsprogramvara som driver Bitcoin-noder direkt.”

Sådan infrastruktur gör det möjligt att behålla BTC som erhållits från bilförsäljningen istället för att omvandla tokens direkt till fiat.

Teslas djärva drag skulle sannolikt föra Bitcoin ett steg närmare mainstream-antagandet. Även om funktionen endast är tillgänglig för amerikanska medborgare, sa företaget att funktionen skulle vara tillgänglig globalt senare i år.

Peter Brandt, VD för Factor LLC, tror att nu när Bitcoin “tar rollen som en förmögenhet och bytesmedel”, är det långsiktiga utsikter ser bättre ut än någonsin. Den 40-åriga handelsveteranen hävdar att BTC är ungefär halvvägs genom den nuvarande tjurfasen.

Brandt förväntar sig att pionjärkryptovalutan kommer att nå mellan $ 180 000 och $ 200 000 under de två sista kvartalen av året, baserat på en långsiktig trendkanal.

Även om Brandts prognos kan verka långsiktig, är det faktum att två av fem amerikanska stimulanskontroller är förväntas att gå in i Bitcoin sätter ett sådant hausseartat mål i perspektiv.

Bull Run Far From Over

Glassnodes Reserve Risk-mått lägger till tro på avhandlingen att Bitcoin är grundat på nya rekordhöga toppar.

Denna statistik på kedjan används för att spåra investerarnas övertygelse om den digitala tillgången när den rör sig genom olika cykler. I huvudsak jämförs marknadsaktörernas incitament att sälja mot styrkan hos innehavare som har motstått frestelsen.

Reserveriskoscillatorn är för närvarande på ett värde av 0,008, vilket indikerar att en flytt förbi denna tröskel kommer att bekräfta de optimistiska utsikterna. När detta mått steg över 0,008-märket under de senaste tre hausse-cyklerna steg Bitcoin faktiskt med en hel del 674%, 674% respektive 377%.

Bitcoin Reserve Risk av Glassnode
Bitcoin Reserve Risk av Glassnode

Enligt till Glassnode, eftersom priserna fortsätter att öka, skulle fler innehavare vara benägna att spendera sin BTC. Ett sådant marknadsbeteende representerar en “förmögenhetsöverföring från långsiktiga innehavare till nya köpare.”

När Reserve Risk-indexet har ett värde som är lika med eller större än 0,02 bör investerare vara försiktiga med en potentiell marknadstopp.

Utlämnande: I skrivande stund ägde denna författare Bitcoin och Ethereum.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Norwegian Industrial Giant Aker skapar Bitcoin-enhet

Bitcoinguide

Cardano har nått # 3, men prisvinsterna är begränsade

Bitcoinguide

NFT-plattformen Sorare lägger till turkisk fotbollsklubb Galatasaray

Bitcoinguide