Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Terraform Labs lanserar Anchor, ett lågvolatilitets- och högavkastningsbesparingsprotokoll på Terra blockchain »CryptoNinjas


Terraform Labs (TFL), företaget bakom Terra blockchain-nätverket, släppte idag officiellt nätverkets nya sparprotokoll, Anchor.

Anchor är en DeFi-applikation mellan kedjor som samlar utsläppen från PoS-blockkedjor, stabiliserar den och överför den som fast, högavkastningsränta till insättare.

“Stabila och attraktiva avkastningar i dollar och komponerbara i smarta kontrakt är kryptovalutans heliga gral”, säger Do Kwon, grundare och VD för Terra. “Anchors attraktiva avkastning på TerraUSD kommer att leda miljontals hushåll att flytta sina besparingar på Anchors smarta kontrakt och kommer att föra DeFi från utkanten till mainstream.”

Ankare

På en hög nivå fungerar Anchor som en decentraliserad penningmarknad på Terra-nätverket som endast accepterar likvida insatsderivat som säkerhet på utbudssidan.

På efterfrågesidan sätter Anchor-användare in UST, en av Terras svit av fiat-pegged stablecoins, i Anchor-webbappen och får stabil ränta med låg volatilitetsavkastning som omsluter ett tätt band runt 20% APY.

Anchors lanseringspartner, crypto exchange CoinList, har också integrerat Anchor och gör det möjligt för CoinList-användare att direkt deponera UST i Anchor utan att lämna växelns gränssnitt.

”Vi utvärderade ett antal produkter som skulle göra det möjligt för CoinList-användare att tjäna ränta på sina insättningar. både centraliserad och decentraliserad, säger Mike Zajko, chef för tokenförsäljning på CoinList. ”I Anchor-besparingsprotokollet upptäckte vi en av de mest eleganta krypto-lösningarna för att erbjuda riskminimerat stabilt avkastning och vi är stolta över att vara en lanseringspartner.”

På utbudssidan möjliggör vätskesatsningsderivat att bundna nätverkspoletter (t.ex. SOL) till en PoS-blockchains konsensusmodell kan låsas upp av spelaren och distribueras som ett derivat som representerar ett anspråk på den placerade positionens kassaflöden över olika DeFi-appar.

Med Anchor låser låntagare säkerheter (satsningsderivat) till en lägsta säkerhetsgrad på 150 – 200%, beroende på vilken underliggande säkerhet som används. Låntagare utfärdas därefter AUST, Anchors stablecoin, som skuld i utbyte mot deras låsta säkerhet.

De första derivaten för flytande insatser som är bärkraftiga som säkerhet på Anchor är bLUNA, ett insatsderivat av Terras ursprungliga token LUNA. Implementeringen av bLUNA leds av LIDO Finance – samma DAO bakom ETH 2.0-derivat för flytande insatser.

bLUNA: s säkerhetsgrad kommer initialt att vara 200% och kommer snart att följas av flera andra insatsderivat från större PoS-kedjor som Polkadot (DOT), Solana (SOL), Ethereum 2.0 (ETH) och Cosmos (ATOM).

ANC-token

Anchor kommer att styras av protokollets ursprungliga token, ANC, som fångar en del av Anchors avkastning och använder de genererade intäkterna för att köpa tillbaka ANC på TerraSwap och sprida sig till ANC-spelare – vilket skalar tokens värdeupptagning linjärt med TVL of Anchor.

Via Anchor API och SDK kan Anchor integreras i börser, kryptoplånböcker och fintech-plattformar – vilket möjliggör besparingar med fast inkomst som härrör från DeFis sammansättningsbarhet för massorna.Source link

Related posts

Boson Protocol samlar totalt 10 miljoner dollar för att växa sitt decentraliserade handelsekosystem »CryptoNinjas

Bitcoinguide

XinFins XDC blir den ledande symbolen på Corda tack vare DASL-kryptobron »CryptoNinjas

Bitcoinguide

DeversiFi introducerar snabba uttagsfunktioner mellan L2 och L1 Ethereum »CryptoNinjas

Bitcoinguide