Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Systemförlamade, 2 miljoner användare berörda – utbyter Bitcoin News


Ett kryptovalutautbyte med cirka 2 miljoner användare världen över meddelade att det har “drabbats av en allvarlig cyberattack.” Ett antal grundläggande tjänster är förlamade och angriparen försökte få tillgång till börsens plånböcker. Följaktligen har plattformen stängts av och uppgav att den måste utföra en “omfattande inspektion” som förväntas pågå i en till två veckor.

Hotbit säger att det lider av en allvarlig cyberattack

Crypto exchange Hotbit meddelade fredag:

Hotbit drabbades av en allvarlig cyberattack som startade runt 20:00 UTC den 29 april 2021, vilket ledde till förlamning av ett antal av vissa grundläggande tjänster.

Tillkännagivandet tillägger att “angriparna försökte också hacka in Hotbits plånböcker”, men börsen hävdar att “försöket identifierades och stoppades av vårt riskkontrollsystem.”

Börsen säger att det är “på väg att överstiga 2 miljoner registrerade användare och har en enorm tjänstesystemarkitektur på mer än 200 servrar online, för att säkerställa säkerhet kommer Hotbit-teamet att helt bygga om alla servrar.”

Samtidigt som man insisterade på att alla kunders tillgångar är ”säkra och säkra” meddelade börsen:

Hotbit-teamet har stängt av alla tjänster för inspektion och restaurering omedelbart.

Beträffande återhämtningsperioden förväntar sig börsen att det tar cirka 7-14 dagar och betonar att det “förväntas vara minst 7 dagar.” Dessutom, “Den beräknade återhämtningstiden kommer att vara mer när allt händer.”

Efter hackmeddelandet sågs kryptoöverföringar från Hotbits adresser. Börsen hävdar att överföringarna berodde på att de “skapade en ny kall plånbok.”

Cryptocurrency Exchange Hotbit Hacked: System förlamade, 2 miljoner användare påverkade

Utbytet förklarade att angriparen raderade användardatabasen efter att ha misslyckats med att skaffa tillgångar. Det varnade också för att “angriparen redan har fått tillgång till databasen”, så att användarnas “registrerade telefonnummer, e-postadress och tillgångsdata” kan ha läckt ut.

Samtidigt som det sägs att databasen är säkerhetskopierad, säger företaget, “vi är fortfarande osäkra på om angriparen har förorenat data eller inte före attacken”, vilket motiverar behovet av “en omfattande inspektion.”

Vad tycker du om det här Hotbit-hacket? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

pNetwork och Algorand samarbetar officiellt för att bygga nya kedjekopplingar – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Världens första plattform i web3-ekosystem som utplånar bedrägerier och överbryggar ett gap mellan användare, utvecklare och investerare

Bitcoinguide

Earn Cryptocurrency – Comparing Various Passive and Active Earning Crypto Ways

Bitcoinguide