Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Synthetix tillåter nu användare att handla med tekniska lager


Viktiga takeaways

  • SynthetixDAO har röstat för att skapa nya syntetiska aktier som spårar priset på ledande tekniska aktier.
  • Dessa aktier kallas FAANG-aktier, förkortning för Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google.
  • Handelsplattformen kommer att belöna användare som lägger till likviditet i sina Balancer-pooler genom att betala ut SNX-tokens.

Dela den här artikeln

DeFi-handelsplattformen Synthetix har lagt till stöd för nya syntetiska tillgångar som följer priset på populära amerikanska baserade tekniska aktier.

Synthetix erbjuder FAANG-handel

Synthetix organ för samhällsstyrning, synthetixDAO, röstade för att skapa nya syntetiska tillgångar som spårar priset på FAANG-aktier – en kortfattad term för Facebook, Amazon, Apple, Netflix och Google.

De nyligen tillagda syntetiska tokens kommer bara några månader efter att Synthetix lade till ett syntetiskt Tesla-lager i februari.

Synthetix tillgångar kan handlas mot det sUSD-stabila myntet eller andra kryptobaserade syntar som sETH. På grund av sin decentraliserade natur tillåter synths DeFi-användare att få prisexponering för favoritaktier utan att kräva ett traditionellt mäklarkonto.

Även om priserna är knutna till aktieprestanda bygger Synthetix tillgångar på Ethereums ERC-20-standard som många andra kryptotoken.

Tillgångarna behåller sina pinnar med hjälp av prisdataflöden som genereras av Chainlink-orakler. Samtidigt har Synths en automatiserad mekanism för att stoppa handeln när oraklet inte är live, vilket kan hända när den underliggande marknaden stängs.

Handel tillgänglig på Balancer och Kwenta

Handel med syntetiska tillgångar har nu börjat på Kwenta, en Synthetix-driven dApp under amerikanska marknadstimmar (9:30 – 16:00 ET).

För handel dygnet runt har Synthetix också gjort decentraliserade marknader tillgängliga på Balancer, en populär automatiserad marknadsförare (AMM) som är beroende av likviditetspooler.

“Aktier genomgår inga prisåtgärder under öppettiderna och kan därför inte handlas via Synthetix-protokollet under denna tid”, skrev Synthetix-teamet i ett blogginlägg. “Att erbjuda likviditet via en AMM som Balancer innebär därför att det fortfarande kan finnas en viss prisupptäckt och tillgång till tillgångarna utanför denna period.”

För att stimulera tillräcklig likviditet i Balancer AMM-pooler kommer teamet att betala ytterligare belöningar i Synthetix Network Token (SNX).

Det har avsatt 50 000 SNX-token till ett värde av 750 000 USD för likviditetsincitament, vilket erbjuder rörliga avkastningar så höga som 600% i april.

Utlämnande: Författaren hade inte krypto som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Superfarm samarbetar med Polygon On NFT-skalbarhet

Bitcoinguide

Ny IRS-operation hotar Crypto Tax Dodgers med fängelse

Bitcoinguide

Bitcoin siktar på rekordhöjder efter årets “starkaste Dip-Buying”

Bitcoinguide