Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Synthetix lanserar satsning på optimistisk Ethereum


Viktiga takeaways

  • Synthetix Staking integrerar nu Optimistic Ethereum i Layer 2.
  • SNX-innehavare kan spela genom Optimistic Ethereum för att tjäna SNX och sUSD.
  • Synthetix har varit en av DeFis främsta ledare när de antog Layer 2.

Dela den här artikeln

Synthetix fördubblas på Layer 2.

Synthetix integrerar optimistiskt Ethereum

Synthetix-insättning är nu kompatibel med Optimistic Ethereum.

Synthetix meddelade uppdateringen i ett blogginlägg och pekade på den förbättrade användarupplevelsen och de utökade funktionerna som Staking-produkten erbjuder över sitt Mintr-verktyg (Mintr var tidigare det enda sättet att satsa på Layer 2).

Det väsentliga DeFi-projektet, känt som ett likviditetsprotokoll för syntetiska tillgångar, har körts på Optimisms testnät i flera månader. Optimism hoppas kunna göra Ethereum mer skalbart genom att utnyttja Optimistic Rollups, en typ av Layer 2-lösning som använder en sidokedja för att skicka transaktioner till Ethereum som kalldata. Rollups, som också finns i sorten ZK-Rollup, är utformade för att underlätta snabba och billiga transaktioner ovanpå Ethereum. Optimism är utan tvekan den mest efterlängtade Layer 2-lösningen. Förra veckan skjutit laget upp sin lansering av mainnet; den är nu planerad till juli eller någon gång efter.

Synthetix var det första stora DeFi-projektet som antog Layer 2 Ethereum, även om andra har gått med i loppet bland stigande gasavgifter. Uniswap tillkännagav att de skulle distribuera sina smarta kontrakt på Optimism strax efter att V3-uppdateringen kom i drift. Igår redogjorde Aave för sina planer på att bygga vidare på Polygon, som för närvarande använder plasma och en sidokedja med sin egen proof-of-stake konsensusalgoritm. Det kommer snart att stödja samlade och fristående kedjor också.

Med Synthetix Staking live på Optimistic Ethereum kan SNX-innehavare nu tjäna stakingbelöningar, betalade i SNX. Det finns också Synth-utbytesbelöningar, betalade i sUSD. Denna syntetiska dollar kan sedan bytas mot andra Synths på Synthetix-börsen, Kwenta. Synthetix stöder Synths för guld, Bitcoin, och från de senaste veckorna, Tesla, tillsammans med olika andra tillgångar. Det ger DeFi-användare ett sätt att få exponering för ett stort antal tillgångar från traditionella marknader på ett tillståndslöst sätt. När det väl är helt klart på Ethereums Layer 2 kan det vara enormt störande i framtiden.

Synthetix är ett av de mest populära DeFi-protokollen, känt som ett ”blått chip” i ekosystemet. Det har ett marknadsvärde på cirka 2,8 miljarder dollar, enligt CoinGecko.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen SNX, ETH, MATIC och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Brave and BAT går samman med Binance Smart Chain

Bitcoinguide

PayPal för att köpa Curv Crypto Custody Firm

Bitcoinguide

Litecoin riktar sig mot nya årliga toppar trots bristande grundläggande

Bitcoinguide