Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Sydkoreas regering försöker reglera internationella överföringar relaterade till Crypto ‘Kimchi Premium’ – Reglering Bitcoin News


Den berömda klyftan i kryptovalutapriser i sydkoreanska kryptobörser och utländska som kallas “kimchi premium” väcker vissa oro bland landets regering. De senaste rapporterna tyder på att landet planerar att reglera internationella överföringar kopplade till kimchi premiumdrivna transaktioner.

Överföringar för att utnyttja Kimchi Premium kan flaggas som penningtvätt

Enligt Maeil Kyungjae har Sydkoreas regering funnit att vissa inhemska investerare aktivt skickar sin fiat utomlands för att köpa krypto från säljare i Kina.

Manöveren tillåter dessa kryptohandlare att sälja de digitala tillgångarna som köpts från receptfria kinesiska säljare och andra platser i sydkoreanska börser för att utnyttja fördelarna med kimchi-premien.

Dessutom misstänker sydkoreanska myndigheter att det fiat som transakts med kinesiska säljare kan bli föremål för lagföring, eftersom de inhemska handlarna kan begå penningtvätt.

Som sagt, Financial Supervisory Service (FSS) utvärderar frågan och vill formulera riktlinjer för att rikta in sådana typer av överföringar. I en lokal mediarapport anges att det kommer att omfatta samråd med ministerier som ministeriet för strategi och finans.

FSS höll också möten med några av cheferna för valutaväxlingarna i icke avslöjade affärsbanker i Sydkorea. Syftet med genomgångarna är att stärka åtgärder mot penningtvätt (AML) genom att flagga misstänkta transaktioner, till exempel högre summor pengar.

En bank tog redan det första steget i att införa gränser

Som ett exempel är den årliga utländska överföringsgränsen i Sydkorea $ 50.000. Om någon skickar en sådan summa pengar i en enda transaktion skulle bankerna behöva flagga det som misstänkt och sedan rapportera det till myndigheterna.

En storbank, Woori, vidtog redan åtgärder genom att införa gränser för överföringar och sätta dem till 10 000 dollar per månad. Dessutom, om en kund vill skicka fiat till Kina, ska de gå till en filial för att bevisa banken motivet för överföringen.

Det finns dock skepsis bland banksektorn om en eventuell förstärkning av åtgärder för att ta itu med sådana transaktioner. En namnlös tjänsteman vid en ”stor kommersiell bank” i Sydkorea sa:

Finansministeriet, Financial Services Commission och Financial Supervisory Service har visat en tvetydig attityd gentemot kryptovalutasektorn.

Kimchi Premium är tillbaka i affärer

Som Bitcoin.com News rapporterade tidigt denna månad hoppade bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) 18% högre än det globala genomsnittet i början av månaden.

Vid tidpunkten för publiceringen (6 april) var priset på BTC på Bithumb 77.804.000 KRW eller 69.423 $ per enhet. Priset per bitcoin låg dock runt 58 500 dollar i de flesta av de globala kryptobörserna.

Vad tycker du om den sydkoreanska regeringens planer? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

BitMax startar om som AscendEx – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Krusning för att avyttra andel i Moneygram strax efter tillkännagivandet av ett affärsförhållande – Fintech Bitcoin News

Bitcoinguide

Backlash följer senare än förväntad lansering för Cardano Smart Contracts

Bitcoinguide