Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Sydkoreanska mammor tar ledningen när det gäller att köpa Bitcoin trots Coronavirus-pandemin – Nyheter Bitcoin News


Eftersom bitcoinpriserna fortsätter att utbyta händer över $ 48k-handtaget från presstiden, märker Sydkorea en speciellt växande trend i en specifik profil för kryptoinvesterare. En nyligen genomförd studie avslöjade att en ny era av “crypto moms” växer över hela linjen i landet.

Millennials släpar långt efter, säger studie

Per Maeil Kyungjae, med hänvisning till data från forskningsföretaget Wiseapp, har kvinnor i åldern 40-49 år i det asiatiska landet aktivt köpt bitcoin (BTC) under de senaste veckorna. Uppgifterna samlades in via stora inrikesbörser som Upbit och Bithumb.

Rapporten kallar denna trend ”den andra boom” av kryptokurvor i Sydkorea, eftersom kvinnor som undersöktes mestadels var mödrar. Enligt siffrorna tillhör över 30% av Bithumb- och Upbit-användarna det åldersintervallet, medan 21% är över 50 år gamla.

Å andra sidan tappar årtusenden mark när de håller kryptos, eftersom siffrorna avslöjade att endast 19% av användarna bara är i åldern 20-29. Däremot är tonåringar längst ner med bara 1,5%.

Namnet ”andra boom” som beviljats ​​av Wiseapp är inte en kliché av det senaste kryptotjuret. Faktum är att dessa siffror är motsatta av dem som ses mellan 2017 och 2018, trots att det finns en aktiv pandemi som drabbar landet.

Vid den tiden, när BTC-frenet 2017 gjorde också rubrikerna, stod 30-åringarna för 30,7% av kryptoanvändarna i Sydkorea. Dessutom var 20-talet 24% av den sydkoreanska kryptokartan.

Mogna sydkoreanska Crypto-investerare fick erfarenhet av handelsaktier

Det lokala medieuttaget, som heter rapporten “Mamma är en BTC-investerare”, gav några skäl bakom denna skiftande trend i kryptodemografin:

Anledningen till att åldersgruppen som leder den virtuella tillgångstransaktionen har förändrats är de smärtsamma upplevelserna från 20: e och 30: e generationen som drabbades av en “stor krasch” vid den tiden. Den 20: e och 30: e generationen, som började investera i kryptovaluta 2017-2018, drabbades av stora förluster på grund av starka statliga regler som det verkliga namnet på transaktionssystem för virtuella tillgångar.

Och den “stora kraschen” utlöste en våg av så kallade “kryptomord” över hela landet. Men människor i åldern 30-60 år har ökat sin erfarenhet av att investera med riskfyllda tillgångar tack vare aktiehandeln, säger studien.

Intressant är det att Kim Mo, en kvinnlig aktiechef, berättade för Maeil Kyungjae en speciell anledning till varför hon började investera i krypto:

Jag började investera efter att ha sett Teslas VD och andra investera i bitcoin. Det är en liten summa just nu, men jag ska investera mer genom att titta på prisutvecklingen.

Vad tycker du om denna “krypto” -demografistudie i Sydkorea? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

XRP återtar 4: e plats på CMC; Ripple Boss säger “Idag var en bra dag”

Bitcoinguide

Varför Bitcoin som bryter motståndet kan utlösa en betydande ökning

Bitcoinguide

Blockchain-företaget ber Nevada-staten om tillstånd att bygga en krypto ‘Smart City’ i Storey County – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide