Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Sydkoreanska domstolen beslutar Bithumb att kompensera användare för ett oavsiktligt BTC-uttagsfall 2018 – Bitcoin News


En sydkoreansk domstol beordrade ett av de största inhemska kryptobörserna för att kompensera offren för en “oavsiktlig uttagning” -händelse 2018. Bithumb har fått i uppdrag att betala kunder som drog tillbaka sina bitcoinfonder till en okänd plånbok.

Fonder hamnade i en plånbok med en okänd ägare

Enligt Fn News väckte sex Bithumb-kunder ärendet inför den 15: e avdelningen i det civila avtalet i Seoul Central District Court. De hävdade att utbytet gav dem felinformation om uttag av pengar i november 2018.

På grund av den påstådda felkedjan skickade användarna bitcoin (BTC) till en okänd plånbok. Offren ville överföra sina kryptos från Bithumb-plånboken till en tredje part genom en funktion som erbjuds av börsen.

Men enligt domare Min Seong-cheol gick operationen fel, eftersom Bithumbs system inte överförde medlen till tredjepartsplånboken. I verkligheten slutade deras medel i en plånbok vars ägarens identitet fortfarande är okänd, enligt domstolen i Seoul.

Offren hävdade att Bithumbs kundtjänst berättade för dem att utbytet inte gjorde något fel, även om företaget var väl medveten om att det har skett ett misstag.

Fallet fick popularitet över hela landet tack vare en video som publicerades på Youtube. Sydkoreansk IT-gemenskap gjorde snabbt videon viral på grund av de fel som upptäcktes i videon som offren publicerade.

Offrens ersättning gnistor kontrovers

Domare Min kommenterade under rättegången:

Det är svårt att säga att svaranden har uppfyllt sina försiktighetsskyldigheter enligt det betalda leasingavtalet, såsom att inte fullgöra skyldigheten att verifiera identiteten på den uttagsadress som kärandena begärde och uttagsadressen som överförts till svarandens server.

Inledningsvis sökte offren 1 miljon dollar i ersättning, men domaren bestämde sig för att kompensera till bitcoin-kursen den dag då händelsen inträffade (4550 $ – 4.650 $ ungefär). Detta beslut skapade kontroverser bland offren med hänsyn till de aktuella bitcoinpriserna nuförtiden.

När det gäller pressen har Bithumb inte publicerat en offentlig kommentar om domstolens beslut.

Vad tycker du om domstolens beslut? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Hur Gråskala Bitcoin Trust vid rabatt kan förändra BTC

Bitcoinguide

Nya Zeeland-fonden investerar 5% i Bitcoin – CIO säger att du inte riktigt kan rabattera Bitcoin – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Instagram-influencer debiteras för påstått att stjäla miljoner dollar i Bitcoin från följare – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide