Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Sydkorea för att begränsa olaglig kryptohandel


Viktiga takeaways

  • Enligt en rapport från Korea Economic Daily har banktransaktioner plötsligt ökat från Korea till Kina.
  • Tillsynsmyndigheter misstänker att transaktionerna kan vara relaterade till kryptohandlare som letar efter gränsöverskridande arbitragemöjligheter.
  • Sydkoreas ledande finansiella tillsynsmyndighet formulerar enligt uppgift nya riktlinjer för att stärka övervakningen av gränsöverskridande transaktioner i samband med kryptovaluta.

Dela den här artikeln

Sydkorea kan snart begränsa utländska kryptovalutatransaktioner som utnyttjar möjligheterna till arbitragehandel.

Kimchi Premium

Enligt en rapport från Korea Economic Daily har transaktioner mellan Korea och Kina plötsligt ökat.

Landets ledande banker hittade fiat-överföringar på 72,7 miljoner dollar (81,2 miljarder vann) till Kina mellan 1 april och 9 april. Detta var en åttafaldig ökning från totalt 9,07 miljoner dollar under hela mars.

Koreanska tillsynsmyndigheter misstänker att den plötsliga ökningen av transaktioner är kopplad till kryptovalutaköp som utfördes på utländska börser, gjorda med avsikt att sälja samma kryptovaluta på inhemska börser till en premie.

Tillsynsmyndigheter misstänker att transaktionerna kan vara relaterade till kryptohandlare som vill arbitrage kimchi-premien – skillnaden i priset på kryptovalutor på koreanska och globala börser.

Sådana prisskillnader uppstår under extrem optimism bland koreanska kryptospekulanter. Sedan början av 2021 har Bitcoin handlat i högre takt än det globala genomsnittspriset på koreanska börser på grund av en hausseartad marknad.

Denna premie klättrade över 20% i början av april, vilket kan ha drivit möjligheten genom utländska banktransaktioner.

FSS kommer att vidta åtgärder

Sydkoreas ledande finansiella tillsynsmyndighet, Financial Supervisory Service (FSS), sa att det var bekymrat över en potentiell ökning av penningtvätt och bedrägeririsker på grund av sådana utländska transaktioner.

Nu skapar FSS riktlinjer för att stärka övervakningen av gränsöverskridande transaktioner kopplade till kryptovaluta.

“Myndigheterna kommer att fortsätta övervaka alla tecken på olaglig handel på kryptovalutamarknaden här och samarbeta med globala institutioner för att systematiskt hantera olagliga handlingar som gjorts genom utländska börser”, sa en tjänsteman till Korea Times.

Koreanska tillsynsmyndigheter förbjöd tidigare inhemska börser från att betjäna utlänningar för att förhindra att prisskillnader utnyttjas av investerare som söker arbitrage.

Men med tanke på dagens nyheter verkar den lösningen ha varit otillräcklig.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet höll denna författare Cosmos (ATOM).

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Sotheby’s accepterar Bitcoin i nästa Banksy-auktion

Bitcoinguide

wNews: Unwinding the Grayscale Bitcoin Trade

Bitcoinguide

Vesper Finance lanserar likviditetspooler, styrningstoken

Bitcoinguide