Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Sydafrikanska tillsynsmyndighet nollställer bedrägerier och oreglerade företag i sin andra krypto ‘hälsovarning’ – Reglering Bitcoin News


Den sydafrikanska tillsynsmyndigheten Financial Sector Conduct Authority utfärdade nyligen sin andra krypto “hälsovarning” efter att den märkt ökade rapporter om kryptorelaterade förluster “under de senaste tre månaderna.” I varningen påminner tillsynsmyndigheten investerarna om att eftersom kryptovalutor ”inte regleras av myndigheten eller något annat organ” kommer det inte att finnas någon laglig möjlighet att ”om något går fel.”

Oreglerade företag och löften om höga belöningar

FSCA: s andra varning kommer i följd av kollapsen av Mirror Trading International (MTI), ett bitcoin-Ponzi-system. Som rapporterats av Bitcoin.com News identifierades MTI därefter som den största krypto-bluffen 2020 av ett blockchain-analysföretag, Chainalysis, i sin årliga rapport om kryptobrott.

I sin senaste varning nollställer dock den sydafrikanska tillsynsmyndigheten också bedrägerier och löften om mycket höga belöningar som ofta görs av oreglerade enheter. Hälsovarningen säger:

Den höga risken som redan finns i kryptotillgångar förvärras ytterligare av bluffaktivitet, liksom oreglerade företag som riktar sig till konsumenter med marknadsföringsmaterial som lyfter fram belöningen, men inte den potentiella nackdelen, med att investera i krypto.

Följaktligen säger tillsynsmyndigheten att den nu “arbetar med att hitta åtgärder för att reglera vissa aspekter och aktörer i kryptotillgångsutrymmet.” Tills det händer uppmanar FSCA pensionsfondförvaltare att vara “vaksamma i sina förvaltningsuppgifter innan de förvaltar placeringsförvaltare att utsätta sina fondtillgångar för risker som är förknippade med kryptotillgångar.”

Crypto Regulation Position Paper

Under den senaste varningen avslöjar FCSA pågående steg från sydafrikanska organ för att reglera kryptoindustrin. Som förklarats i varningsdokumentet är FCSA en del av den sju medlemmar mellanstatliga Fintech-arbetsgruppen (IFWG) som publicerade sitt ståndpunkt i november 2020. Positionsdokumentet listar “en mängd rekommendationer som rör reglering av kryptotillgångar.”

Tillsynsmyndigheten upprepar dock i sitt varningsdokument att detta positionspapper för närvarande inte har någon inverkan på kryptovalutornas juridiska status i det landet. FCSA säger:

Utkastet till förklaring påverkar inte på något sätt statusen för kryptotillgångar inom ramen för andra lagar, såsom lagen om valutakontroll av finanssektorn (FSR-lagen), krav enligt pensionsfonden (PFA) och lagen om kollektiva investeringar (CIS Act ) och så vidare, inte heller försöker det reglera, legitimera eller ge trovärdighet till kryptotillgångar.

Ändå säger tillsynsmyndigheten att den förväntar sig att lanseringen av de nya åtgärder som man arbetar med kommer att börja under “de kommande månaderna.”

Vad tycker du om FSCA: s andra hälsovarning? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Är Bitcoin i en farlig bubbla?

Bitcoinguide

Etablerat DeFi-företag Delta Financial lanserar nytt projekt

Bitcoinguide

E-pengar syftar till att ge Stablecoins mer värde

Bitcoinguide