Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Studien hittar kryptovalutabedrägerier ökade 40% 2020, prognoser en ökning med 75% år 2021 – Säkerhet Bitcoin News


En ny studie avslöjade att kryptovalutarelaterade bedrägerier nästan fördubblades under det senaste året. Prognoserna är dock inte optimistiska framöver, eftersom rapporten förutspår ytterligare en betydande ökning av antalet ärenden år 2021.

Forskning skannade över 300 miljoner webbplatser

Enligt “Cryptocurrency Scam Report” som publicerades av bedrägeribekämpningsföretaget Bolster och delades med Bitcoin.com News, ökade korrelationen med kryptos popularitet och koronaviruspandemin siffrorna för krypto-bedrägerier 2020.

Bolster analyserade över 300 miljoner webbplatser och fick reda på att mer än 400 000 krypto-bedrägerier skapades under det senaste året. I själva verket representerar det en ökning med 40% jämfört med siffrorna från 2019, säger studien.

Med ett sådant antal på plats och med tanke på att bitcoin (BTC) blir allt vanligare kan krypto-bedrägerier bevittna en ökning med 75% år 2021, säger Bolster.

Shashi Prakash, grundare och CTO för Bolster, berättade för Bitcoin.com News:

Ökningen av krypto-bedrägerier skadar verkligen branschens mål att skapa trovärdighet som en tillgångsklass, och det måste hanteras när dessa valutor blir mer vanliga och mindre sofistikerade människor börjar köpa och sälja dem. Proaktivt avlägsnande av bedrägerier och bedrägerier är en möjlighet för en valuta att differentiera sig och bygga förtroende för marknaden snabbare.

Chainlink är bland de tre bästa kryptorna som används för bedrägerierna 2020

De flesta av bedrägerierna var relaterade till falska priser, utdelningar eller tävlingar, liksom kändisimitationer. Elon Musk, John McAfee och Yusaku Maezawa var de tre bästa kändisarna som imiterades under 2020.

De tre bästa av de mest använda kryptorna för bedrägerierna var också bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och chainlink (LINK). Dessutom lurade bedragare kryptobörser som Binance, Coinbase och Gemini.

Cryptocurrency Scam Report gav ytterligare information om korrelationerna som hittades under forskningen:

Det kanske starkaste tillståndet vi observerade är sambandet mellan kryptovalutavärde och hype och bedrägeri. I nästan alla de större kryptovalutorna som vi övervakade observerade vi en direkt korrelation mellan ökningar i enskilda kryptovalutahandelsvolymer och värde och nätfiske och bluffrelaterad aktivitet.

Vilka är dina tankar om studiens resultat? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Cardano Blockchain-infrastruktur vald i en ny enhet för att ge hållbar internetanslutning till Zanzibar och Tanzania – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin korrigerar från $ 55,8 000, varför Dips kan begränsas

Bitcoinguide

Veckovisstatistik visar LINK, Band, DIA, API3 fångade tvåsiffriga vinster – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide