Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Storbritannien skulle kunna skapa en digital valutatask


Viktiga takeaways

  • Storbritannien överväger en arbetsgrupp som ska utforska skapandet av en centralbank digital valuta (CBDC).
  • Ansträngningen kommer att ledas av medlemmar i HM Treasury och Bank of England, tillsammans med andra myndigheter.
  • Kina, USA och Europeiska centralbanken arbetar också med eller utforskar digitala valutor.

Dela den här artikeln

Storbritanniens finanschef Rishi Sunak har föreslagit en arbetsgrupp för att undersöka möjligheten till en centralbank digital valuta (CBDC).

Digital valuta övervägs

Nyheten publicerades av HM Treasury måndagen den 19 april efter en presentation på Fintech Week-konferensen.

Tillkännagivandet avslöjade att landets arbetsgrupp kommer att förena HM Treasury och Bank of England för att utforska potentialen i en centralbanks digitala valuta.

Ett separat dokument föreslår mer specifikt att arbetsgruppen kommer att vara ordförande för två personer: Jon Conliffe (biträdande guvernör för Bank of England) och Katharine Braddick (generaldirektör för HM Treasury). Andra myndigheter kommer också att inbjudas “när det är relevant”, enligt dokumentet.

Dokumentet påminner läsarna om att detta fortfarande är utforskande. Den brittiska regeringen och Bank of England ”har ännu inte fattat ett beslut om att införa ett CBDC i Storbritannien”, står det.

Input Forum, DLT Sandbox och mer

HM Treasury noterade också att två nya forum kommer att inrättas. Finansiella institutioner, handlare, affärsanvändare, civilsamhällsgrupper och konsumenter kommer alla att kunna ge information om saken.

Arbetsgruppen kommer också att undersöka användningen av distribuerad storboksteknik (DLT) för applikationer inom den privata sektorn. Denna insats kommer att vara nära relaterad till en sandlåda som tillkännagavs först av den brittiska finansinspektionsmyndigheten 2015.

Dessutom har Sunak spridit nyheterna genom att twittra ordet “Britcoin.” Det verkar osannolikt att detta är ett verkligt potentiellt namn för valutan, och mer troligt att det helt enkelt är ett slagord.

Varför skapa en digital valuta?

STORBRITANNIEN syftar sannolikt till att skapa en digital tillgång med stabilt pris med reglerande kontroller. Det skiljer myntet från vanliga kryptovalutor som Bitcoin, som upplever prisvolatilitet och är utformad för att handlas fritt utan ingripande från lagstiftningen.

Detta skulle ändå möjliggöra större rörelse av medel. “En CBDC skulle vara en ny form av pengar som skulle göra det finns tillsammans med kontanter och bankinlåning snarare än att ersätta dem, ”står det i rapporten.

Om Storbritannien följer igenom kan det vara en av de första regionerna som gör det. För närvarande går Kina framåt på CBDC, medan USA och Europeiska centralbanken har mer preliminära planer.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

4 lektioner från GameStop’s Price Frenzy

Bitcoinguide

“Dark Horse of DeFi” Bancor lägger till Fiat Ramp

Bitcoinguide

Moonbeam landar 6 miljoner dollar i finansieringsrunda ledd av CoinFund

Bitcoinguide