Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Stora sydkoreanska bank BNK Busan planerar att erbjuda banktjänster till inhemska kryptobörser – Finance Bitcoin News


Det sydkoreanska krypto-frenet bland bankindustrin är fortfarande i brand, eftersom en annan storbank trampar vatten för att erbjuda banktjänster för kryptobörser. BNK Busan Bank lanserade ett program som består av besökande konkurrenters banker som redan erbjuder det.

BNK Busan visar sina konkurrenter för att genomföra forskningen

Enligt Newsanalys Busan.com undersöker banken hur dessa finansinstitut hanterar kryptobörserna mitt i den kommande förordningen.

Eftersom bankerna tillhandahåller fiat-tjänster till kryptoverksamheterna, kommer lagstiftningen att offentliggöra på fredag ​​tvinga dem att använda ISMS-certifiering (Information Security Management System).

Det är anledningen till att Digital Strategiavdelningen och Penningtvättförebyggande avdelningen i BNK Busan Bank gör en djupgående undersökning om hur ett sådant system fungerar och sedan erbjuder det i framtiden.

Inhemska kryptobörser kommer att krävas för att samla riktiga namn och personnummer från sina kunder via ISMS-systemet som redan tillhandahållits av de stora sydkoreanska bankerna.

Börser som Bithumb har redan avtal med NH Nonghyup Bank för att implementera ett sådant system. Andra inhemska företag som Coinone, Upbit och Kobit har redan avslutat affärer med sydkoreanska banker för att följa lagstiftningen.

Det lokala mediauttaget tillade att BNK Busan Bank överväger att erbjuda sina kryptotjänster, om planerna går framgångsrikt, till små och medelstora börser som Copax och Gdac.

Kampen för små och medelstora inrikesbyten för att följa lagstiftningen

Det har dock skett en bred diskussion i branschen om svårigheterna med att implementera ISMS-systemet. Som Bitcoin.com Newsdesk rapporterade den 20 januari 2021 gjorde Heo Baek-young, Bithumbs VD, en apokalyptisk prognos för de lokala kryptoföretagen.

Han tror att mindre företag kan “kämpa” för att uppfylla ISMS-certifieringskraven. Faktum är att verkställande direktören tror att det bara kommer att finnas mellan fyra och sju utbyten som överlever den nya förordningen.

Heos ord överensstämmer med klagomålen om de högre kostnader som ISMS-certifiering följer för små och medelstora börser.

Vad tycker du om de planer som BNK Busan Bank tillkännagav? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin-saldon på börser dränerar, ledande plattformar Se $ 10 miljarder i BTC dras tillbaka på fyra månader – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

Indisk regering öppen för att utforska kryptovalutor – Finansminister erbjuder nya ledtrådar om kryptovärden – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur Bitcoin-priset kan tappa 50 till 70% om momentum vänder ner

Bitcoinguide