Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Stor uppgradering till Oasis Network ger kraftfulla nya verktyg för ParaTime och DApp-utvecklare »CryptoNinjas


Oasis Network, en integritetsaktiverad blockchain-plattform för öppen finansiering, har just meddelat två viktiga milstolpar i utvecklingen av Oasis-ekosystemet. Dessa uppgraderingar gör Oasis helt utvecklingsfärdig med en uppsättning verktyg och funktioner för att skapa och distribuera kraftfulla applikationer.

Kodnamn ‘Cobalt’ – det här är den första stora mainnet-uppgraderingen för Oasis Network. Denna uppgradering kommer med en mängd nya funktioner inklusive ökad säkerhet och prestanda, samt stärkta styrningsmekanismer och mer decentralisering.

Nätverksförbättringshöjdpunkter inkluderar:

  • Light Clients och Checkpoint Sync för att göra bootstrapping av nya nätverksnoder mycket snabbare.
  • Random Beacon Support som ger säkerhet för ParaTimes med en öppen antagningspolicy.
  • On-Chain Governance ger en enkel ram för att skicka in styrningsförslag, validerare röstar om förslag, och när ett uppgraderingsförslag passerar, har det ett sätt att utföra uppgraderingen på ett kontrollerat sätt, vilket minimerar stilleståndstiden.
  • ROSE-överföringar mellan Consensus Layer och ParaTimes. Detta innebär också att ParaTimes får sina egna konton i konsensusskiktet som kan innehålla och överföra tokens.
  • En väg mot självstyrande ParaTimes som utvidgar ParaTime-styrningsalternativen.
  • Valideringspoolen kommer också att öka från 80 till 100, vilket ytterligare bidrar till att säkra Oasis Consensus Layer samtidigt som decentraliseringen ökar.

För mer information om Cobalt mainnet-uppgraderingen, inklusive en granskning av alla dess viktigaste funktioner, mekanik och teknisk support för utvecklare, se det officiella Cobalt-uppgraderingsförslaget.

Oasis Network är ett Layer 1, ett bevis på spel, decentraliserat nätverk. Den har två huvudkomponenter, Consensus Layer och ParaTime Layer:

  • Konsensusskikt är en skalbar, hög genomströmning, säker, bevis för insats som drivs av en decentraliserad uppsättning valideringsnoder.
  • ParaTime Layer är värd för många parallella körtider (ParaTimes), var och en representerar en replikerad beräkningsmiljö med delat tillstånd.

”Med den här uppgraderingen har Oasis blivit en idealisk miljö för utvecklare att bygga applikationer eftersom de drar nytta av en mängd funktioner inklusive transaktionsavgifter som är 99% lägre än Ethereums liksom en mycket högre genomströmning – 1 000 transaktioner per sekund. Utöver det kan utvecklare nu njuta av en kraftfull DApp-utvecklingsmiljö via Oasis-Eth ParaTime, som är helt bakåtkompatibel med Ethereum. ”
– Oasis Foundation Team

Paket SDK-lansering

Nyligen meddelade Oasis också att dess Parcel SDK nu är live i sin inledande betaversion. Parcel är en SDK för första integritetsskydd som destillerar år av integritetsforskning och expertis till en lättanvänd lösning. Gränssnittet är utformat speciellt för utvecklare som vill utöka sina appers möjligheter till att omfatta kraftfulla dataintrång och funktioner för styrning.

Parcel SDK utvecklades för att överbrygga klyftan mellan den dagliga apputvecklaren och komplexa integritetslösningar. Utvecklare kan enkelt analysera data i en sekretessbevarande miljö och låsa upp data som tidigare var för reglerade eller riskabla att använda. Paket är ett kraftfullt verktyg och SDK används redan i samarbete med Binance, BMW och Nebula Genomics bland andra organisationer.

Källa:
Oasis Protocol FoundationSource link

Related posts

Cardano (ADA) har lagts till Coinbase Pro »CryptoNinjas

Bitcoinguide

CFD-handel förklaras för nybörjare

Bitcoinguide

DeFi Explosion: SUSHI & UNI slog nya toppar över hela helgen

Bitcoinguide