Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Step Finance Token Launch Spurs klagomål efter 200x Rise


Viktiga takeaways

  • Step Finance STEP-token lanserades på Solana i helgen. Den handlades ursprungligen till $ 0,05 innan den slog så högt som $ 9,50.
  • Några av projektets anhängare har hävdat att lanseringen var orättvis efter att priset omedelbart hoppade över $ 0,05.
  • STEP: s uppgång kommer när Solanas ekosystem upplever snabb tillväxt.

Dela den här artikeln

Step Finance STEP-token ökade nästan 200 gånger när det släpptes under helgen, men vissa anhängare har klagat på att lanseringen var orättvis.

STEP Launch visar sig splittras

Step Finance, ett populärt projekt inom Solana-ekosystemet, har orsakat uppståndelse efter att dess ursprungliga token lanserades på lördag.

STEP var ursprungligen prissatt till $ 0,05 men började handla så högt som $ 9,50 på söndag kväll. Inom 12 timmar hade Step Finance attraherat cirka 64 miljoner dollar i likviditet.

Även i DeFi-termer är den nästan 200x ökningen på några timmar häpnadsväckande. Step Finance är också ett helt nytt projekt: det lanserades nyligen på baksidan av en Solana hackathon, och dess app är för närvarande i alfa-läge. Efter tokenlanseringen finns för närvarande 4 miljoner av högst 1 miljard STEP-tokens i omlopp— Endast 0,4% av det totala utbudet.

De handlas till 6,82 $ idag, vilket innebär att Step Finance’s Full Diluted Valuation (FDV) uppgår till 6,8 miljarder dollar.

Step Finance fungerar som “förstasidan” för Solana. Det ger ett gränssnitt som tillåter användare att se sina transaktioner och aktivitet på ett ställe, liknande Ethereum-appar som Zapper och Zerion.

STEP handlades över $ 1 inom några sekunder efter att ha gått live, vilket har fått vissa att kritisera hur Step Finance genomförde lanseringen. Svar på a Twitter-inlägg Step Finance delade på lördag, flera av projektets anhängare delade sina klagomål.

En användare publicerar under pseudonymen CryptoWaifuu sa det var “inte den bästa och mest transparenta lanseringen.” En annan som heter AChuieb kommenterade att det var den “värsta lanseringen” de någonsin sett. Många av kommentarerna föreslog att bots hade infiltrerat försäljningen för att få tag på tokens till $ 0,05 vid utgivningen.

George Harrap, Grundare av Step Finance, försvarade lanseringsprocessen i ett uttalande till Crypto Briefing. Han sa:

”Allt kapital behandlas lika vid STEP. Vi diskriminerar inte eller bryr oss inte om en adress med 1 USDC skiljer sig från en annan med 1 USDC. Att begränsa dessa adresser på jakt efter “rättvisa” är bokstavligen motsatsen till definitionen av ordet rättvis. Det var 26 000 deltagare vid lanseringen, dessa enskilda adresser skiljer sig inte från en “bot”. Ingen har ens kunnat peka på ett smart kontrakt på Solana som är en bot, och även om de gjorde enligt ovan behandlar vi dem inte annorlunda, det är rättvisa. ”

Även om många har pekat på bots som en anledning till den plötsliga ökningen har inga tydliga bevis på botaktivitet hittats.

Solana säsong

STEP-lanseringen utfördes via ett initialt DEX-erbjudande (IDO), vilket innebär att tokens säljs genom ett decentraliserat utbyte. STEP gjordes tillgängligt på Raydium, ett nytt Solana-protokoll. Enligt STEP: s tokenomics-sida gick 11,78% av utbudet till investerare i en förförsäljning, även om denna fördelning är föremål för intjäning.

Trots den splittrade lanseringen firade många Step Finance-supportrar avkastningen i Raydiums STEP / USDC-likviditetspool. Vid ett tillfälle i går tjänade leverantörer av likviditet 6 692,33% i april.

DeFi är känt för att betala generösa avkastningar som överträffar den traditionella finansvärlden.

Fenomenet hjälpte till att definiera 2020: s DeFi-sommar när Ethereum-användare snabbt flyttade tillgångar mellan likviditetspooler för att dra nytta av “avkastningsodling” möjligheter. Med appar som Step Finance växer snabbt, har en del förutspått en liknande mani för Solana-ekosystemet 2021.

Medan andra tokens såg skakiga ut under förra veckan, steg Solanas SOL-token med mer än 40%. Dess marknadsvärde är nu 12,45 miljarder dollar, vilket gör den till den 14: e mest värdefulla kryptovalutan. Serums SRM-token har under tiden ökat med 63,2% under det senaste dygnet.

Många sådana tokens har kärleksfullt kallats ”Sam mynt, ”På grund av kultkryptofiguren Sam Bankman-Frieds engagemang i varje projekt. Bankman-Fried driver Alameda Research, som har investerat i Step Finance och många andra Solana-projekt.

Det återstår att se hur en förlängd Solana-säsong skulle påverka resten av kryptovalutamarknaden. Projektet står inför en uppförsbacke för att tappa sin största rival, Ethereum, som fortfarande är det viktigaste navet för DeFi idag. År 2021 kommer Ethereum att skicka EIP-1559 och Proof-of-Stake, medan Layer 2-lösningar som Polygon fortsätter att öka takten. Snart kommer samlade lösningar Optimism och zkSync också att aktiveras.

Med så många projekt som Step Finance som fångar uppmärksamhet är det fortfarande svårt att se Solana-ekosystemet misslyckas när som helst snart.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH, MATIC och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Gnosis Safe Onboards Yearn, SushiSwap for Gasless Governance

Bitcoinguide

För många inom sexindustrin är “Bitcoin det enda alternativet”

Bitcoinguide

Rari Capital lanserar säkring och låter användare skapa “sin egen sammansättning”

Bitcoinguide