Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Stargate-lansering möjliggör tvärkedjigt IBC-protokoll på Cosmos-SDK-blockkedjor »CryptoNinjas


Cosmos, ett interoperabelt blockchain-ekosystem, har meddelat lanseringen av Stargate, en uppsättning uppgraderingar som ger betydande nya funktioner och prestandaförbättringar för blockkedjor byggda med Cosmos programvaruutvecklarpaket (SDK). Bland dessa uppgraderingar är det efterlängtade protokollet Inter-Blockchain Communication (IBC), vilket ger verklig interoperabilitet genom att låta blockkedjor prata med varandra – skapa en ny standard för cross-blockchain-samordning och utbyte.

Christopher Goes, den ledande utvecklaren av IBC-protokollet, kommenterade: ”För första gången någonsin kommer blockchains att kunna förtroende ansluta till varandra – att få in en ny era av nätverksblockchains, ungefär som hur TCP-IP förde in en era nätverksdatorer. IBC kommer att ha en transformerande inverkan på blockchain-rymden genom att skapa ett ekosystem av politiskt oberoende kedjor som kan interagera via handel och informationsutbyte. Att sticka ihop många olika blockkedjor kan bilda ett nytt krypto-ekonomiskt system som är mer motståndskraftigt, effektivt och lokalt suveränt. ”

IBC ger den pålitliga ryggraden för en ny tokenekonomi, vilket gör det möjligt för alla världen att underlätta snabba och säkra utbyten mellan kedjor. Cosmos Hub är den första blockchain som stöder IBC i produktion. Stargate gör det möjligt för Cosmos SDK-baserade blockkedjor att införliva IBC-protokollet, vilket möjliggör kommunikation med andra kompatibla blockkedjor och säkert utbyta data och tokenvärde över olika blockkedjor.

Stargate

Andra prestandaförbättringar som släpptes med Stargate-uppgraderingen inkluderar: stöd för Protobuf-serieiseringsformatet, vilket ger ökad effektivitet och användarvänlighet för att effektivisera blockchain-utvecklarupplevelsen; State Sync, vilket minskar synkroniseringstiden för hela noden till mindre än 30 minuter; Automatiska uppgraderingar, underlättar uppgraderingsprocessen och underlättar migrering från en version till nästa, och förbättrad Light Client-säkerhet som stöder upptäckt av nya klasser av felaktigt beteende, vilket dramatiskt ökar klient- och IBC-anslutningsgarantier.

Stargate är den största programvaruuppgraderingen i Cosmos historia och är ett samarbete mellan sju distribuerade enheter i ekosystemet. Baserat på årtionden av akademisk forskning har dessa team en gemensam vision att leverera ett akademiskt baserat, verifierbart och robust “Internet of Blockchains”. Detta samarbete leddes av teamet Regen, Interchain GmbH, Agoric, Tendermint Inc, Akash, Informal Systems och Iqlusion.

Cosmos är ett decentraliserat nätverk av oberoende, skalbara och interoperabla blockkedjor, med mer än 200 projekt i Cosmos Tendermint-ekosystemet, varav 70 driver en mainnet. Fokuserad på skalbarhet och användbarhet gör Cosmos det möjligt för utvecklare att snabbt och enkelt bygga blockchain-applikationer. Genom att möjliggöra att blockchains kan handla med varandra skapar Cosmos ett nätverk av applikationsspecifika kedjor, som spänner över användarägda och drivna plattformar för decentraliserad finansiering (DeFi), social påverkan, integritet, spel samt säkra företagssystem.

Ethan Buchman, grundare av Cosmos, kommenterade: ”Vi står i spetsen för nätets utveckling till Web 3.0 och Stargate-utgåvan gör Cosmos” Internet of Blockchains ”till verklighet. Suveränitet och interoperabilitet utesluter inte längre ömsesidigt och vi är glada att välkomna människor i Cosmos ekosystem så att vi kan bygga det decentraliserade nätet tillsammans. ”

Källa:
stargate.cosmos.networkSource link

Related posts

Cryptos Black Thursday ett år senare: Bitcoin upp 1000%

Bitcoinguide

Bitcoin kan samlas till $ 146 000 och rivaliserande guld om detta händer

Bitcoinguide

Binance gör strategiska investeringar i krypto hedgefond Multicoin Capital »CryptoNinjas

Bitcoinguide