Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Star Wars, Wolf of Wall Street NFT kommer till Ethereum


Viktiga takeaways

  • Marvel och DC Comic book-konstnären Rob Prior skapar en serie filminspirerade NFTs som startar på Ethereum.
  • NFT: erna kommer att auktioneras ut via Mogul Productions-plattformen.
  • De första tre styckena kommer att hämta inspiration från Star Wars, Marvel Universe och Wolf of Wall Street.

Dela den här artikeln

Mogul Productions tokeniserar konstverk inspirerade av en rad ikoniska filmer.

Mogul Productions länkar till hyllad konstnär

Rob Prior, en konstnär vars verk innehåller verk för Marvel och DC Comics, skapar en samling NFT-inspirerade av klassiska filmer.

Den populära visuella skaparen lanserar serien med tre delar inspirerade av Star Wars, Marvel Universe och The Wolf of Wall Street.

De kommer att auktioneras ut genom Mogul Productions, ett projekt som beskriver sig själv som en DeFiFi-plattform (decentraliserad filmfinansiering) för att ansluta filmskapare, fans och investerare.

Gagan Grewal, VD för Mogul Productions, sa om samarbetet:

”Vårt mål är att stödja ett underhållningsekosystem som samlar skapare, fans och finansiärer i ett utrymme för att se till att fler fantastiska filmer görs, och vi ser NFT-auktionen av filminspirerade konstverk som det perfekta sättet att fira sammanslagningen av blockchain och underhållningsvärldar.

Prior ansluter sig också till Mogul Productions rådgivande styrelse som en del av flytten. På tal om sin entusiasm för att symbolisera sitt arbete sa han:

Det är otroligt att vi nu kan göra konst odödlig genom att ge den ett permanent digitalt liv på blockchain. Jag kunde inte vara mer entusiastisk över att arbeta med Mogul-teamet för att dela mina skapelser med medlemmarna i underhållningssamhället. ”

NFT-släppet med Prior är Mogul Productions första stora partnerskap med en artist. Grewal berättade för Crypto Briefing att Priors karriärbetyg gör honom till “en naturlig passform ” för samarbetet. Priors mest anmärkningsvärda verk innehåller delar för titlar som Marvel, DC Comics, Star Wars: The Force Awakens och Game of Thrones. “Robs arbete talar för sig själv,” Grewal tillagt.

Han sa också att Mogul har planer på att utnyttja NFT på flera sätt i framtiden.

Plattformen kommer att vara värd för droppar minst en gång i månaden, och tokens kommer att ha nytta utöver digital konst. Han nämnde specifikt filmrelaterade ”likvida immateriella rättigheter ” och “Digitalt ID och bevis på ägande” något NFT kan potentiellt användas i framtiden. Eftersom informationen för en NFT registreras omöjligt på Ethereum, finns ett potentiellt användningsfall i medlemskort.

Mogul lanserade också nyligen tokeniserade “Access Pass NFT”, som ger innehavare tillgång till exklusiva evenemang och andra privilegier. Mogul bygger en NFT-marknad för att hysa tokens.

Den första auktionen från Priors samling kommer att sändas ut sent på våren, och den högsta budgivaren kommer att kunna se honom bränna originalverket för att få bevis på att endast en version finns i tokeniserad form. En grupp NFT-entusiaster drog en liknande stunt med en originalbit av Banksy-konstverk tidigare denna månad och brände den fysiska kopian efter att de hade skapat en NFT-version. Den digitala biten såldes för 380 000 dollar.

NFT kan användas för att skapa konstverk som lever i kedjan för alltid. De kan också erbjuda bevisbar brist på en tillgång, vilket inte är fallet med fysiska delar. Tekniken, som är inriktad på Ethereum idag, har exploderat i popularitet 2021 och har lockat till sig auktionshus, musiker, kändisar, sportspelare och fans. Partnerskapet Mogul Productions och Prior är dock det första i sitt slag för filmutrymmet.

Mogul Productions lanserades tidigare i år och förbereder för närvarande sin mainnet-lansering. Det syftar till att ansluta filmskapare och fans för att bestämma om filmer som ska tas i produktion och rösta i viktiga aspekter av processen. Den använder en ERC-20-token som heter STARS som en stimulansmekanism.

Grewal antydde att de störande potentiella NFT: erna kunde ge filmindustrin, speciellt genom att symbolisera ikoniska klipp och distribuera royalty. Han sa:

“Tänk dig att äga NFT i Mel Gibson-talet från Braveheart. Vi tittar inte bara på det förflutna utan också på framtiden och ger användarna chansen att potentiellt äga symbolen för filmer som tävlar om finansiering som ett sätt att äga en del av filmen. ”

Med smarta kontrakt på Ethereum kan det vara möjligt att skapa en token som representerar en scen från en film samtidigt som man distribuerar avkastning till dess innehavare. Mogul Productions undersöker redan möjligheterna att använda NFT som ett verktyg för royaltydistribution.

“Den visuella representationen kan vara en ikonisk scen från filmen, men styrningen av symbolen kan också tillskriva innehavaren en procent av royalties”, sa Grewal. “Vårt team ligger i spetsen för denna forskning och utveckling över hela världen för att ge filmskapare bättre möjligheter.”

Med så många inom de digitala konst- och musikutrymmena som kämpar för NFT i dag, skulle det inte vara något att se filmer explodera i rummet nästa. Baserat på deras nuvarande forskning låter det som om Mogul Productions arbetar hårt för att se till att det händer.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till denna funktion ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Algoritmisk Stablecoin kraschar 50% som Devs Scramble för en fix

Bitcoinguide

Ethereum erbjuds nu på Amazon Managed Blockchain

Bitcoinguide

Tvillinglistor Dogecoin, skickar pris till nya toppar

Bitcoinguide