Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Stablecoins förändras och det är en stor affär


Stablecoins är inte något nytt. De har funnits nästan lika länge som kryptovalutor har gjort, med den första bonafide stablecoin som lanserades redan 2014. Sedan dess har de i stor utsträckning använts av handlare och investerare som letar efter en tillfällig utsättning från volatilitet.

Men det var först relativt nyligen som stablecoins började utvecklas för att erbjuda användare mer än enkel stabilitet eller ett fiat-alternativ, men en livskraftig inträde till kryptovalutans värld. Denna utveckling avser främst förbättringar av hur de stöds och används, vilket gör moderna stallmynt mycket mer kapabla än några av de tidigaste exemplen.

De får annorlunda stöd

BitUSD, den allra första stablecoin som någonsin lanserats på en blockchain, är inte som många populära stablecoins idag. I stället för att stödjas direkt av fiatvaluta som innehas på ett konto av en förvaringsinstitut, säkerställdes det istället av BitShares (BTS) -token.

I stället för att helt enkelt backas 1: 1 med USD-motsvarande värde av BTS, behövde användare överpolera och deponera minst dubbelt så mycket som BTS än den mängd BitUSD de ville få. Detta var en opraktisk lösning, eftersom få människor var villiga att sätta upp dubbelt så mycket säkerhet som bara för tillfällig stabilitet.

Men saker och ting förändras snabbt, eftersom nyare, mer kapabel stablecoin dyker upp och ger med sig mer innovativa stabilitetslösningar och bättre nytta. Dagens stablecoins har nu en rad smarta stödmekanismer, som gör dem bättre lämpade för moderna kryptoanvändare.

BondAppétits USDap stablecoin är ett gripande exempel på detta. I stället för att helt enkelt stödja varje USDap med USD, backas dessa istället upp av verkliga skuldförpliktelser. Dessa ränteobligationer genererar en avkastning som säkerställer att säkerheten alltid överstiger värdet av cirkulerande USDap.

Andra stablecoins, som TerraUSD (UST), stärker istället den formel som anges av BitUSD, genom att möjliggöra för användare att säkerställa sina stablecoins med hjälp av flyktiga tillgångar – men utan att kräva över-collateralization. Med TerraUSD behöver användarna helt enkelt bränna LUNA-tokens till ett värde av 1 USD till nuvarande marknadspriser till 1 UST.

I takt med att decentraliserad finansiering blir allt populärare kommer användarna sannolikt att fortsätta att kräva mer kapabla stablecoin-lösningar, vilket kommer att driva både befintliga och kommande stablecoin-emittenter att fortsätta att innovera för att möta deras förändrade krav.

Stablecoins är inte bara för stabilitet

Under de första dagarna av kryptovalutan hade stablecoins ett tydligt syfte – att göra det möjligt för innehavare att antingen tillfälligt eller permanent välja bort marknadsvolatilitet.

Men medan de flesta stablecoins uppnår just detta har ett växande intresse för privatekonomi, avkastningslantbruk och blockchainbaserade besparingar lyftt fram behovet av en stabil lösning som också kan generera en avkastning. När allt kommer omkring är kryptovalutaindustrin förknippad med fantastisk avkastning för investerare, och denna faktor är en viktig drivkraft för många användare.

Men medan de flesta stablecoins kan användas för att tjäna avkastning genom att delta i olika avkastningsbärande DeFi-appar och centraliserade besparingsplattformar som Crypto.com och Nexo, börjar vi nu se stablecoin-alternativ som har avkastningsbärande egenskaper bakade in i protokollet. nivå.

Dessa inkluderar ovan nämnda USDap, som genererar en avkastning för användare som deltar i en USDap / BAG-likviditetspool på en automatisk market maker (AMM) plattform som Uniswap. Dessa belöningar betalas ut i BAG-tokens, vilket är den ursprungliga styrningstoken i BondAppétit-ekosystemet. Detta hjälper till att både maximera likviditeten för både USDap och BAG, samtidigt som innehavarna får en stabil avkastning.

BXTB, en blockchain-baserad spelteknologileverantör erbjuder en annan typ av avkastningsbärande stablecoin – en som använder en kombination av två tokens (CHIP + yBXTB) för att generera en avkastning för nätverksdeltagare. Det uppnår detta genom att distribuera en bråkdel av CHIP-transaktionsavgifterna till innehavarna av yBXTB. YBXTB-token kan uppnås genom att MINTA stavmynt från CHIP och sedan satsa för att tjäna dessa belöningar.

Bild: BXTB

Dessutom drar TerraUSD (UST), den LUNA-säkerställda USD-stablecoin, också nytta av en avkastningsbärande lösning via Anchor Protocol – ett tillståndsfritt besparingsprotokoll för Terra blockchain.

Med fler och fler stablecoins som nu erbjuder säkra, tillförlitliga avkastningar för innehavare, kan de med lägre riskaptit eller svag exponering för kryptovalutor snart befinna sig frestade i branschen. Som ett resultat representerar stallcoins ett lågrisk sätt att få exponering för fördelarna med kryptovalutor, vilket hjälper till att växa industrin som helhet.Source link

Related posts

Bitcoin-överlämning till rika plånböcker på väg när prisfallet går: analytiker

Bitcoinguide

Varför tidigare OCC-chef tycker att Bitcoin är starkare än US-dollar

Bitcoinguide

Hermez listor på AscendEX – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide