Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

SquaredFinancial höjer Philios Petrides till Chief Data Officer


SquaredFinancial har marknadsfört Philios Petrides som sin nya datadirektör för att övervaka utvecklingen av sin datastrategi, verksamhetsmodell, teknik och styrning.

Förmedlingsföretaget har ursprungligen utsett Petrides i september till global chef för affärsinformation, och övervakar en rad information om företagets mäklare och investeringstjänster.

Petrides tar till rollen 15 års erfarenhet av finansiell dataanalys där han har arbetat med storskaliga business intelligence-program inom många sektorer. Han fungerade som databasutvecklare och nätverksadministratör under den inledande fasen av sin karriär och flyttade därefter in i FX-industrin.

Philios Petrides
Philios Petrides

Före SquaredFinancial var Philios chef för data- och affärsinformation på Belize-baserade FX- och CFD-mäklare, Scope Markets. Dessutom tillbringade han en kort period på easyMarkets där han hade en analog roll som genererar och samlar in relevant data för att få förbättringar inom alla affärsområden.

Huvuddelen av hans karriär inom valutabranschen spenderades på FxPro där han arbetade i nästan fem år. Under denna långa tid ledde han ett tvärfunktionellt team för att stödja användningen av affärsinformation, från kundnöjdhet i frontlinjen till hur företaget kan positionera sig på marknaden.

Föreslagna artiklar

Trender och framtiden för Bitcoin 2020 Gå till artikeln >>

SquaredFinancial ommärktes 2018 från sitt tidigare varumärke, ProbusFX, en Cypernbaserad finansiell tjänsteleverantör som grundades 2017 och snart fick sin licens från Cyperns tillsynsmyndighet. Flytten kom som en del av deras parning med systerföretaget Squared Financial Services Limited, som nu handlas som SquaredPro, för att bilda Squared Financial Group.

Dessutom har det juridiska namnet på företaget ändrats från Aspide Financial Limited till Squared Financial (CY) Limited.

I april 2020 utsåg företaget Husam Al Kurdi till rollen som verkställande direktör (CEO) och ersatte Youssef Barakat, som har varit med den CySEC-reglerade mäklaren sedan 2009.

Innan han landade på SquaredFinancial var Husam chef för Product Management / Business Transformation i Abu Dhabis huvudkontor för internationell mäklare ADSS. Han anslöt sig till den mellanösternfokuserade mäklaren redan 2011, där han ursprungligen utsågs till projektledare för e-handel.

Source link

Related posts

Är Bitcoin i en farlig bubbla?

Bitcoinguide

CME Group lanserar Micro Bitcoin futures den 3 maj »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Bitcoin DeFi-plattformen Sovryn avslöjar $ 1,25 miljoner bug bounty; höjer $ 10 miljoner i token-förförsäljning »CryptoNinjas

Bitcoinguide