Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Spanska skattemyndigheten utfärdar 14 800 varningsbrev till kryptovalutahållare – reglering av Bitcoin News


Spanska myndigheter verkställer sin tuffa hållning mot kryptovalutaindustrin, och det nationella skattemyndigheten verkar ta det väldigt seriöst. Nu utfärdade Hacienda 14 800 varningsbrev till spanjorer under deras övervakning för att de påstås ha misslyckats eller behöver deklarera kryptobestånd.

Böter kan vara “över $ 5 900” om en kryptoinnehavare inte förklarar obligatoriska skatteregistreringar

Enligt Telemadrid var Spaniens skattemyndighet tydlig när det gäller att göra kryptos beskattningsbara och anmälningar har redan kommit till deras korrespondentmottagare.

Spanska kryptoinnehavare bör redovisa sina inkomster i skatteregistreringen, och om de inte gör det sa Hacienda att de skulle kunna ådra sig böter på över 5 000 euro (5 900 dollar).

Hacienda klargjorde dock inhemska kryptoinnehavare inte ansvar för deras kryptoköpsverksamhet, utan bara den lönsamma försäljningen. Experter som citerats av det lokala medieföretaget förklarade att spanjorerna borde förklara lönsam försäljningsverksamhet “gjord över 2020” vid detta tillfälle:

Antingen för att vi har bytt dem till euro till en annan kryptovaluta eller för att vi har använt dem för att köpa en vara, en lägenhet eller en bil.

Enligt experterna, om någon köpte 10 bitcoin (BTC) 2017 till ett värde av 10 000 euro (11 880 dollar) som såldes för 200 000 euro (237 700 euro) 2020, skulle kryptoinnehavaren “vi måste deklarera en reavinst på 190 000 euro (225 800 dollar). ”

Skatteverket inriktade sig på 66 000 kryptoägare 2020

Men antalet brev som skickades den här gången av Hacienda är överlägset lägre än partiet som skickades 2020. Spaniens skattemyndighet genomförde en liknande kampanj för att skicka meddelanden till kryptoägare förra året, men den riktade sig till 66 000 kryptoinnehavare.

En sådan siffra representerade en enorm ökning från de 14 700 skattebrev som byrån skickade till kryptoägare 2019.

Som Bitcoin.com News rapporterade i februari 2021 sa Ana de la Cueva, den spanska utrikesministern för ekonomi, att kryptor som bitcoin bär ”en risk för fallissemang, med tanke på att användaren inte har det skydd som erbjuds av traditionella betalningssystem. mot en motparts fallissemang. ”

Samma månad publicerade Statens myndighet för skatteförvaltning i Spanien riktlinjer för att minska skatteflykt för kryptovalutor.

Vad tycker du om spanska skattemyndigheter som skickar skattebrev till 14 800 kryptoinnehavare? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Investerare säger att Bitcoin Bull Run inte bara är igång, uppgången är i toppen av den 7: e omgången – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Wallstreetbets återställer förbud mot kryptovalutadiskussioner med hänvisning till Bloomberg-täckning – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoins tid är klar säger Investment Chief, med hänvisning till daterad teknik

Bitcoinguide