Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Spanska finansministeren säger att kryptovalutor medför en ” risk för fallissemang ”, upprepar Bank of Spain’s brist på regleringsretorik – Economics Bitcoin News


Spaniens regering fortsätter att hårdna sin ståndpunkt mot allmänt antagande av kryptovalutor. Den spanska utrikesministern för ekonomi uttryckte nyligen sin oro över risker som hon anser att kryptos har för den nationella ekonomin.

Sekreterare gillar inte Bitcoin eftersom det inte kan ‘övervakas eller sanktioneras’

Under Fintech-toppmötet 2021 på nätet sa Ana de la Cueva att kryptovalutor som bitcoin (BTC) medför ”en risk för fallissemang, med tanke på att användaren inte har det skydd som erbjuds av traditionella betalningssystem mot en motparts standard.”

Faktum är att sekreteraren sprängde bristen på ett “centraliserat garantisystem” i bitcoin. Intressant nog nämnde De La Cueva i början av sitt tal att kryptovalutans teknik är baserad på blockchain. Men senare påpekade hon att det inte finns någon standard “tydlighet” om bitcoinens natur.

Sekreteraren upprepade samma retorik från spanska statliga enheter om kryptotillgångar och sa att branschen saknar ett standardiserat regelverk. Hon nämnde till och med att en av de negativa sidorna med BTC är att den “inte kan övervakas eller sanktioneras.”

De La Cueva tillade:

För tillfället, användningen [of bitcoin] är mycket begränsad, men Europeiska centralbanken varnar redan för att en generalisering kan utlösa oönskade effekter på det monetära systemets funktion.

Replikerar Bank of Spain och CNMV Retorik

Samma uttalande användes av både Bank of Spain och National Securities Market Commission (CNMV) i ett nyligen utfärdat dokument. Båda enheterna varnade för hur kryptotillgångar skulle kunna skada stabiliteten i det traditionella monetära systemet.

De spanska regeringens ansträngningar för att beskatta kryptoinnehav har varit uppenbara de senaste månaderna. Som news.Bitcoin.com rapporterade godkände regeringen nyligen ett lagförslag som kräver att kryptovalutaägare ska avslöja sina kryptoinnehav och eventuella vinster på sina tillgångar.

Åtgärden är en del av skattemyndigheternas ansträngningar att påminna kryptoägare om deras skatteplikt.

Spaniens hårda hållning mot kryptotillgångar gjorde ändå rubrikerna 2018. Bank of Spain, tillsammans med CNMV, utfärdade sin första varning om risker som medför kryptos och initiala mynterbjudanden (ICO).

Vad tycker du om den spanska ekonominsekreterarens ord om kryptos? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bank of Spain, Bitcoin, BTC, CNMV, Economy, Europe, Spain, Spain Bitcoin, spain bitcoin reglering, spanien krypto reglering, spansk kryptovaluta

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Möt projekt som låser upp illikvida marknader

Bitcoinguide

Kessler-samlingen hoppar in i krypto, 8 lyxhotell accepterar nu digitala valutor – Bitcoin News

Bitcoinguide

OptionRoom Listing på AscendEX – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide