Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Spaniens nationella domstol undersöker det påstådda Ponzi-kryptosystemet Arbistar – Nyheter Bitcoin News


Utredningen mot ett påstådt större spanskt Ponzi-kryptoprogram kommer nu att ansvara för Spaniens nationella domstol. En domare från den nationella rättsliga instansen tar nu utredningen av Arbistar efter inhiberingen av en domare på Teneriffa.

Ekonomiska skador kan uppgå till över 120 miljoner dollar

Enligt El País gick domaren José Luis Calama med på att utreda Arbistar 2.0 SL, eftersom offren för den påstådda bluffen är nästan 1127. Myndigheterna tror fortfarande att antalet kan vara så högt som 32 000.

Som ett oroande faktum för domaren, säger El País, kan mängden pengar som stulits på det påstådda Ponzi-kryptoprogrammet vara över 100 miljoner euro (120 miljoner dollar). Emellertid har brottsbekämpning svarat för över 41 miljoner euro (49,26 miljoner dollar) i skadestånd vid presstiden.

Med detta sagt påpekade Calama att Arbistar kan vara den “största bluffen i Spanien” relaterad till kryptovalutor, med tanke på att den falska kryptohandelbotsplattformen påstås ha fått offer i 30 av de 50 spanska provinserna.

Santiago Fuentes, chefen för Arbistar, är under prövning. Tillsammans med sina medbrottslingar kunde han ha varit inblandad i grovt bedrägeri, kriminell organisation och fortsatt brott mot förfalskning av handelsdokument, sa en domare vid Central Court of Instruction 4 tidigare.

Två av Arbistars medlemmar, som var i stort och ville av Interpol, övergav sig enligt uppgift inför de spanska myndigheterna, säger El País.

Offren är inte bara baserade i Europa utan också i Latinamerika

Domarens Calamas ord om Arbistar är inte ett nytt uttalande som ges i samband med målet. Carlos Aránguez, en spansk advokat som representerar 130 offer för Arbistar, kommenterade i december 2020 att storleken på katastrofen som framkallades av det påstådda kryptoprogrammet Ponzi skulle kunna kvalificeras som den “största datorbedrägeriet” i Spanien.

Offren representerade av advokaten finns i Mexiko, Venezuela, Frankrike, Andorra och nästan 20 spanska provinser, som påstod sig ha investerat i Arbicorps bots – företaget som äger Arbistar – och som lovade avkastning på cirka 28%.

Men plötsligt tillkännagav företaget frysning av konton som tillhör över 120 000 investerare den 12 september 2020 på grund av ett påstådt ”misslyckande” i en av sina kryptohandelsrobotar.

Vad tycker du om Spaniens nationella domstol vid utredningen av Arbistar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

En Ledger Hardware Wallet är den bästa lösningen för att skydda och äga dina privata nycklar – Sponsrade Bitcoin News

Bitcoinguide

Analytiker prognostiserar BTC-värden kommer att sträcka sig mellan noll och $ 600 000 – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin-priset hoppar över zonen på 60 000 dollar, kryptoekonomins marknadsvärde klättrar över 2 biljoner dollar – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide